avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua am si eu o rugaminte
acum 1 an am divortat
dar nu am facut partaj din lipsa banilor
eu sunt o persoana cu handicap
stam amindoi in aceeasi locuinta dar nu ar fi asta totul
el este alcoolic nu isi cumpara mincare nu-si face si pune mina la mine in frigider
mie imi este frica sa il opresc atunci cind este beat sa nu ma bata pentru ca sunt o persoana f bolnava
ce as putea face in acest caz
va rog raspuns
va multumesc anticipat
Partajul presupune atribuirea locuintei celui mai indreptatit dintre soti, daca dv. il veti obtine inssyanta va hoari
Dumneavoastra aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata solicitand partajarea bunurilor comune.
Deoarece sunteti o persoana cu handicap - bolnava, solicitati la primul termen instantei de judecata sa va acorde un avocat din oficiu prin serviciu de asistenta judiciara, care sa va asiste in acest proces.
In cazul in care v-a agresat fizic , chiar si psihic , sub imperiul dependentei de alcool , care presupun ca-i confera mai multa indrazneala , aveti posibiltatea , pe calea ordonantei presedintiala ,( ca si masura vremelnica , dar care judecata de urgenta si cu precadere ) sa-l evacuati pe acest sot care va cauzeaza suferinta.
Iar daca raporturile de familie au fost grav si iremediabil degradate de catre acesta , intrucat presupun ca , daca exista o temere a dumneavoastra , poate chiar sa va fi agresat constant , (sau chiar din cauza dependentei de alcool , care schimba modalitatea omului de a gandi si de a se comporta , )cereti desfacerea din culpa exclusiva a sotului parat , pentru a cadea in pretentii ( pentru a pierde procesul , astfel incat onorariul avocatului dumneavoastra , ca si cheltuiala de judecata sa ramana in sarcina lui)

Imparteala poate fi savarsita prin partajarea , in natura , daca e posibila , insa consider ca e mai benefic pentru dumneavoastra sa nu aveti contact cu fostul sot , sau prin atribuire - avandu-se in vedere contributia pecuniara la achizitia bunului comun , imbunatatirile aduse acesteia , incredintarea minorului - daca exista.

Si instrainarea prin vanzare cumparare e posibila , pretul obtinand impartindu-se corespunzator.

Mai puteti cereti sprijinul unor ONG-uri care sunt impotriva violentei domestice , sau a celor care sustin interesele persoanelor cu dizabilitati.

Succes.:love1:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nicu20 nicu20 buna ziua,avem o problema acasa,si sper sa gasesc ajutorul la dvs.problema e in urmatorul fel.sunt probleme cu tata,mai vine beat si face scandal,vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Caz ciudat - casatorie donna_ donna_ Caz ciudat: eu si sotul meu - casatoriti de 2 ani.Ambii aflati la a doua casatorie. Locuim in apartamentul lui proprietate personala, dobandit inaintea ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)