avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua,avem o problema acasa,si sper sa gasesc ajutorul la dvs.problema e in urmatorul fel.sunt probleme cu tata,mai vine beat si face scandal,vrea sa o bata pe mama,fara nici un motiv,knd bea nu mai stie ce face.eu si cu sora mea tot ii zicem mamei sa divorteze,ca nu mai rezistam asa...as vrea sa stiu daca in cazul unui divort am avea sanse sa ramanem noi in apt fara el?va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: nicu20 , utilizator 11:22, 9 Iunie 2009
Avand in vederea atmosfera tensionata din familie , manifestarile tatalui, dependent de alcool , care exprima agresivitate , furie, si creeaza un sentimente de oprimare, mama dumneavoastra, justificand calitatea procesuala activa, se poate adresa instantei in a carei raza teritoriala e situat domiciliul celor doi soti-judecatoria , (bunul imobil) in vederea evacuarii sotului turbulent , uzand de o masura speciala , anume ordonanta presedintiala (pasagera ce-i drept ,insa asigura un climat de securitate , pana la finalizarea divortului , eventual a partajului ).

Imparteala , prin atribuire , se poate realiza avand in vedere urmatoarele considerente: cota parte din drepul de proprietate , individualizata dupa partaj , in functie de aportul financiar, incredintarea copiilor spre crestere si educare, efectuarea de lucrari de imbunatatire asupra bunului imobil, insa acestea sunt aspecte generale , cele in concret vor fi avute in vedere , asa incat, avand in vedere efectele desfacerii casatoriei prin divort , va recomand sa apelati la un avocat care sa va sustina cu interes raportul dedus judecatii.

Pana la adoptarea unei solutii juridice , ganditi-va ca poate va ofera un sprijin vreun prieten , vreo cunostinta, sau , daca situatia comporta o dificultate deosebita , sa apelati chiar la acele centre privind combaterea violentei domestice.

Iar ca motive de divort , poate opera culpa exclusiva a sotului parat, asa incat acesta , ca si parte ce a cazut in pretentii (a pierdut procesul) sa suporte cheltuielile de judecata.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cosideratiile mele mai pragmatice:
1. Tatal d-voastra. este posibil sa fie alcoolic, ceea ce inseamna ca este ff. bolnav, fapt fie ca nu-stie fie ca inca nu a luat o decizie in a se recupera.
2. In conditiile pct. 1 si d-voastra., si sora si mama sunteti in pericol de boala, in egala masura, cunoscuta specialistilor in adictie drept "codependenta".

Luand in considerare cele aratate mai sus, intelegandu-va durerea si suferinta, v-as indruma sa va adesati d-voastra in primul rand membrilor comunitatii Alcolicii Anonimi, care va vor indruma, acolo unde este posibil si exista centre de recuperare si consiliere.
Va indrum catre o asemenea directie intrucat, in urma discutiilor cu specialisti in domeniu sa puteti lua deciziile cele mai bune pentru d-voastra.

Daca totusi doriti sa scapati de tatal turbulent puteti cere instantei de judecata evacuarea sa pe motivele aratate de d-voastra.


Succes!
dar in cazul divortului,am avea sanse sa ramanem in apt?va multumesc pt intelegere si raspunsuri
Sanse exista, daca doriti sa le potentati , urmariti atent mesajele de mai sus.Daca ati dori , insa , salvarea acestei casnicii , trebuie sa avem in vedere ca dependenta de alcool ascunde o suferinta:multi beau pentru a evita problemele , realitatea , pentru a se "extrage" din cotidian.
Daca tatal dumneavoastra doreste ajutor , si e dispus sa-l primeasca , pe langa centrele sus amintite de domnul consilier , ar trebui sa recurga si la ajutorul unui psihiatru , pentru cauzele organice , iar pentru cele psihice la un psihoterapeut.E necesara si cooperarea acestuia , nu vreo reticenta in acest sens.Aceasta dependenta nu se vindeca de una singura , chiar cu ajutorul familiei , cu precadere daca dateaza de ceva vreme .Succes.
am incercat tot felul sa facem,dar nu vrea ca dupa ce bea o perioada,se lasa si dupa aia iar se apuca,si asta se intampla de multi ani,dar noi fiind mici nu ne-am dat seama.si nu bea ca ar avea probleme,i se trage de la familia lui,e genetic...va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In actualitate,,divortul,, narual narual buna ziua am si eu o problema si as dori tare mult un ajutor din partea dumneavoastra cu privire la un divort. sunt casatorita si am un copil minor,sunt ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie- amenintari cu moartea- ce e de facut??? leonie leonie Buna ziua, As avea si eu nevoie de niste sfaturi din partea unor oameni ai legii sau chiar a unora care au trecut prin ce trec eu acum. Fac parte ... (vezi toată discuția)
Pana la divort ... razvannu razvannu Ma numesc razvan , si tatal meu este alcoolic, face scandal in casa, strica diferite obiecte..tranteste , tipa, nu a dat in noi (eu si mama) dar nu se stie ... (vezi toată discuția)