avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in actualitate,,divortul,,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in actualitate,,divortul,,

buna ziua
am si eu o problema si as dori tare mult un ajutor din partea dumneavoastra cu privire la un divort.
sunt casatorita si am un copil minor,sunt casatorita de 5 ani si stam in apartamentul socrilor,binenteles stam singuri deoarece socri mei locuiesc la tara.Intrebarea mea pt dumneavoastra este ca daca eu divortez de sotul meu pt ca nu ne mai intelegem eu neavand nici un venit si binenteles lucreaza numai sotul in urma divortului cui ramane copilul?
Si inca ceva mie imi place sa consum bauturi alcoolice ,nu este placut sa recunosti dar asta e realitatea si toata familia sotului stie in urma unei certi puternice.
Ma va afecta asta la obtinerea custodiei copilului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:49, 26 Iulie 2009
Daca sotul prezinta in instanta dovada faptului ca sunteti consumatoare de alcool, sigur nu vi se va incredinta custodia copilului, pe langa faptul ca nu aveti venituri si locuinta.
Intradevar, din ceea ce ne-ati relatat, sotul are sanse sa ii fie incredintat copilul spre crestere si educare.
Incercati sa va schimbati comportamentul, sa scapati de acest viciu al bauturilor alcoolice si poate veti reusi sa va salvati si casnicia.
Consumul de bauturi alcoolice conduce , intr-adevar , daca e unul cu regularitate , catre o adictie , care , de cele mai multe ori , e rezultatul unei idei de a " te extrage din realitate , din cotidian " , deci cumva , nu pentru a rezolva o suferinta , ci pentru a o masca , a o ascunde .A-i pune ceva deasupra .
Acest lucru nu inseamna ca nu poate fi stopat , ca alcoolismul nu e tratabil : ca orice viciu , e ceva care poate fi lasat deoparte....Asa ca -mi pun problema ...Daca intr-adevar doriti incredintarea copilului , de ce nu cautati solutia de a inlatura aceasta dependenta , care , in timp , nu face decat sa aduca o oarecare degradare a conditiei umane ....?Exista centre de consiliere de specilitate .
Si problema venitului poate fi rezolvata , intrucat , o persoana dornica sa aiba o activitate, intr-un final , o are.Asa incat va recomand sa aveti in vedere solutionarea problemei venitului .


Odata rezolvate aceste doua aspecte , soritii de izbanda in vederea incredintarii cresc considerabil , insa trebuie sa va fixati si dumneavoastra prioritatile .Ce preferati .... o viata langa copilul dumneavoastra ...sau una...numai a dumneavoastra ?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat si pentru solutionarea problemei voi incerca sa ma las de acest viciu si totodata sa imi salvez si casnicia.
cu melt respect
multumesc foarte mult pt solutionarea problemei si de promptitudinea de care ati dat dovada.
cu respect

Alte discuții în legătură

Divort cu minor cri_213 cri_213 as vrea sa stiu ce sanse am sa mi se acorde tutela exclusiva a fiului meu de 1 an, in conditile in care eu sunt in concediu de crestere a copilului,pe sotul ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii doris24 doris24 Buna ziua. Am 24 de ani,sunt casatorita din aprilie 2010 si am un baier\tel de 1 an si 3 saptamani. Vreau sa depun pt divort si sa ma mut la tatal meu. Din ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului dorel 67 dorel 67 buna ziua, incerc pe scurt sa-mi descriu problema: sotia a fugit de acasa (locuim in italia) impreuna cu fiul nostru de 2 ani si 4 luni si o suma ... (vezi toată discuția)