avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii

Buna ziua. Am 24 de ani,sunt casatorita din aprilie 2010 si am un baiertel de 1 an si 3 saptamani. Vreau sa depun pt divort si sa ma mut la tatal meu. Din data de 1 ianuarie 2012 voi fi angajata cu contract de munca (nu este doar o promisiune, este un lucru sigur) si atunci din cauza geloziei sotului si a alcoolului in exces care il consuma, vreau sa depun actele de divort. Eu locuiesc cu socrii (alta problema) sotul si copilul intr-un apartament care este trecut pe numele socrului si a soacrei (care de altfel sunt divortati de mai bine de 15 ani) dar apartamentul este pe numele de casatorie al soacrei. Si in buletin adresa mea este trecuta aceea unde stam. As vrea ca la divort custodia sa fie comuna. Dar am mici probleme cu acest termen. As vrea sa stiu ce drepturi am (sotul meu lucreaza la armata si momentan este in concediu de crestere al copilului) ca mama, se poate stopa acest concediu in caz de divort si custodie comuna? Si la apartament? Mentionez ca sotul e copil singur la parinti si soacra mea si concubinul locuiesc impreuna la acel domiciliu de 15 ani. Nu sunt casatoriti legal. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doris24 , utilizator 17:12, 15 Decembrie 2011
Codul civil stabileste ca regula exercitarea autoritatii parintesti in comun (mai simplu spus, custodie comuna) si deci ambii soti veti avea „custodia” minorului. Avand in vedere varsta minorului, instanta cel mai probabil va dispune ca domiciliul minorului sa fie la dvs.

Dumneavoastra nu aveti nici un drept asupra apartamentului soacrei iar ea va poate evacua cand doreste.

Concediul pentru Cresterea Copilului se poate suspenda in conditiile legii.

Mai multe despre divort si custodie puteti afla de aici: [ link extern ]

[ link extern ]

Va multumesc. Sincer nici nu vroiam drepturi la apartamentul ala. Vroiam doar sa stiu in ce situatie ma aflu exact. Inca odata va multumesc

In schimb am o ultima intrebare, in cazul in care ma evacueaza din casa, si voi fi impiedicata de catre sot sa imi iau copilul, se poate considera abandon, sau poate folosi asta in defavoarea mea , in instanta?

Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are Otilia Elena Otilia Elena SocruL meu a achizitionat un apartament cu soacra mea cu care a trait in cocubinaj timp de 40 de anir dar cum el avea alte propietati si pe timpul comunismului ... (vezi toată discuția)
Divorț la notar vylut vylut Buna ziua! Sunt căsătorită de 18 ani, am un copil in vârstă de 16 ani si locuiesc in apartamentul socrilor. Soțul meu este infidel, am luptat pentru ... (vezi toată discuția)
Divort nedorit de mine ciobanu mihaela ciobanu mihaela va rog sa ma lamuriti si pe mine ,ca sa stiu la ce sa ma astept in caz ca sotul isi duce la bun sfarsit amenintarile;locuim intr-o casa care apartine socrilor ... (vezi toată discuția)