ciobanu mihaela a scris:
din fericire pt.mine soacra imi este ca o mama si cu toate ca nu vrea sa ne despartim prefera sa ramana cu mine;in acest caz se nasc alte intrebari:
-ea poate sa schimbe actul si sa-l dea afara din casa?desi este o situatie neplacuta mi-as dori sa se transforme din invingator si distrugator de vieti - in invins
-copilul poate fi chemat la judecata si intrebat cu cine vrea sa ramana??ar fi o mare magarie din partea lui sa isi trumatizeze si copilul pt.ca eu incerc sa nu umbresc fericirea si inocenta ei cu problemele noastre si deci ea ne iubeste in mod egal.
1. Nu. Nu poate sa-l dea afara din casa, deoarece casa nu mai este a soacrei ci a dv. si a sotului dv. Acest lucru poate avea loc, dupa ce introduceti actiunea de divort, si simultan sau ulterior o cerere de partaj prin care sa solicitati atribuirea imobilului cu plata sultei catre fostul sot.
2. In cadrul procedurii de divort, instanta trebuie sa hotarasca si cui ii vor fi incredintati minorii. Astfel, minorul va fi intrebat de catre instanta cu care dintre parinti doreste sa ramana, iar instanta va avea in vedere la luarea unei hotarari atat dorinta sotilor, dorinta minorului cat si concluzia anchetei sociale ce va fi efectuata in cauza.
Succes! ;)