Buna ziua! Sunt căsătorită de 18 ani, am un copil in vârstă de 16 ani si locuiesc in apartamentul socrilor. Soțul meu este infidel, am luptat pentru salvarea căsniciei, dar am ajuns la capătul puterilor. Am decis sa divorțam la notar, dar as avea nevoie sa ma sfatuiti, va rog, cum sa procedez pentru a fi in siguranță atât eu, cat si copilul. Eu lucrez, dar câștigul e de 1300 net pe luna. Ce acte sa întocmesc cu socrii pentru a nu fi data afara din apartament. Cum si cat sa cer pensie alimentara pentru copil? Va multumesc!
Divortul la notar presupune acordul sotilor in desfacerea casatoriei, in ceea ce priveste exercitarea custodiei comune, stabilirea locuintei minorului (la mama), stabilirea programului de vizitare (daca e cazul) si contributia celuilalt parinte la cheltuielile de crestere si educare ale minorului (1/3 din venit).
Cat despre a va asigura ca veti locui in continuare in imobilul socrilor, din pacate - nici la notar si nici in instanta - nu aveti garantat acest fapt. Socrii dvs sunt liberi sa dispuna dupa cum doresc de bunul lor.