avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divorț la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divorț la notar

Buna ziua! Sunt căsătorită de 18 ani, am un copil in vârstă de 16 ani si locuiesc in apartamentul socrilor. Soțul meu este infidel, am luptat pentru salvarea căsniciei, dar am ajuns la capătul puterilor. Am decis sa divorțam la notar, dar as avea nevoie sa ma sfatuiti, va rog, cum sa procedez pentru a fi in siguranță atât eu, cat si copilul. Eu lucrez, dar câștigul e de 1300 net pe luna. Ce acte sa întocmesc cu socrii pentru a nu fi data afara din apartament. Cum si cat sa cer pensie alimentara pentru copil? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:45, 10 Mai 2015
Divortul la notar presupune acordul sotilor in desfacerea casatoriei, in ceea ce priveste exercitarea custodiei comune, stabilirea locuintei minorului (la mama), stabilirea programului de vizitare (daca e cazul) si contributia celuilalt parinte la cheltuielile de crestere si educare ale minorului (1/3 din venit).

Cat despre a va asigura ca veti locui in continuare in imobilul socrilor, din pacate - nici la notar si nici in instanta - nu aveti garantat acest fapt. Socrii dvs sunt liberi sa dispuna dupa cum doresc de bunul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu copil mic (tată) GabT GabT Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani. Îmi doresc să știu la ce să mă ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in caz de divort? ELLA43 ELLA43 Sunt căsătorită de 18 ani, avem un fiu de 12 ani si locuiesc in apartamentul socrilor inca de la inceputul cazniciei...acestia au spus ca ne vor face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)