avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

buna ziua,
incerc pe scurt sa-mi descriu problema: sotia a fugit de acasa (locuim in italia) impreuna cu fiul nostru de 2 ani si 4 luni si o suma considerabila de bani;a intentat divort,in acest moment suntem la a doua infatisare si am aflat cu stupoare ca fiul nostru a ramas la fostii socri iar ea este in italia unde a declarat ca lucreaza.eu sunt de 15 ani rezident aici si lucrez in cadrul unei mari companii multinationale avind un serviciu sigur si echilibrat.parintii ex sotiei nu lucreaza,consuma des bauturi alcoolice iar din aceasta cauza devin agresivi si violenti.sunt sigur ca am folosit in aceasta trista situatie pentru a fi platitor de pensie alimentara in functie de venitul meu de aici. iubesc foatrte mult baiatul meu,imi este negat dreptul de a-l vedea,sunt mereu provocat si jicnit.am facut o gramada de lucruri pentru familia ei(baie,mobile,bani,etc).am cerut si eu incredintarea copilului si doresc sa stiu daca pot obtine custodia copilului pe perioada cit fosta sotie poate sa demonstreze ca este in gradul de a intretine copilul nostru in italia acolo unde traieste actual si nu stea la socri unde nu poate avea o crestere senina si departe de parinti.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 13:30, 30 Martie 2009
probabil ca procesul se desfasoara in romania.
daca da, cf. legislatiei noastre, ati avea posibilitatea sa cereti incredintarea minor. pe calea ordonantei presedintiale, pana la finalizarea procesului.
dvs v-ar trebui un avocat, ca sa va reprezinte daca dvs. nu puteti veni la proces.
in romania, mamele au mai multe sanse de a castiga custodia....nici eu nu-mi explic....desi sunt femeie imi dau seama ca tatii sunt neandreptatiti...
cautati cu toate mijloacele necesare sa strangeti probe.

av.m.vasilescu
Ati primit citatie in cadrul procesului de divort? Ati primit cererea de divort? S-a cerut incredintarea minorului de catre mama? Daca raspunsul este da, va trebui sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele. sa faceti cerere reconventionala in cadrul procesului de divort in care cereti si dvs incredintarea minorului. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine repatrierea fiului meu? timofteioan timofteioan Buna seara Va rog frumos, puteti sa imi spuneti daca am sanse sa castig repatrierea fiului meu? Este nascut in Spania dar este cetatean roman (ciudadano ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei impreuna cu minor anda_miruna anda_miruna buna seara. sunt noua pe forum. am nevoie de cateva lamuriri pentru ca eu nu mai reusesc sa inteleg nimic. eu locuiesc in italia , rezidenta , acte in regula, ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)