avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot obtine repatrierea fiului meu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot obtine repatrierea fiului meu?

Buna seara

Va rog frumos, puteti sa imi spuneti daca am sanse sa castig repatrierea fiului meu? Este nascut in Spania dar este cetatean roman (ciudadano rumano); doar la varsta de 18 ani poate alege cetatenia.
Mentionez ca sunt in divort cu sotia mea si ea se afla in Spania cu copilul, iar eu sunt in Romania. Am intentat proces de divort aici. Copilul are 1 an si jumatate si eu nu imi permit sa imi vizitez in fiecare saptamana copilul in Spania (la program de vizitare). Drumul ma costa prea mult. Ce pot face in acest caz? Cum pot obtine dreptul la vizita? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:09, 7 Februarie 2011
Aveti drept de vizita!!!In rest nu puteti sa faceti absolut nimic , decat sa va urcati in autocar cand aveti bani!!!!
Va multumesc pentru raspuns!
Foarte "amabil"!
timofteioan a scris:

Buna seara

Va rog frumos, puteti sa imi spuneti daca am sanse sa castig repatrierea fiului meu? Este nascut in Spania dar este cetatean roman (ciudadano rumano); doar la varsta de 18 ani poate alege cetatenia.
Mentionez ca sunt in divort cu sotia mea si ea se afla in Spania cu copilul, iar eu sunt in Romania. Am intentat proces de divort aici. Copilul are 1 an si jumatate si eu nu imi permit sa imi vizitez in fiecare saptamana copilul in Spania (la program de vizitare). Drumul ma costa prea mult. Ce pot face in acest caz? Cum pot obtine dreptul la vizita? Va multumesc frumos!

Nu e foarte clar daca doriti sa aveti copilul aproape ca sa puteti sa il vizitati des sau vreti sa il cresteti dvs. efectiv. Daca e valabila a doua optiune atunci cred ca va fi cam dificil sa vi se incredinteze minorul la o varsta atat de mica cand e destul de dependent de mama. Dvs. ati cerut deja incredintarea minorului? Mama are serviciu in Spania? Daca DA atunci cu cine sta copilul cat e ea plecata?
Va multumesc pentru raspuns domnule DanDaniel!

Da! Doresc sa am copilul mai aproape, ca sa pot sa il vizitez mai des. Ca sa il cresc eu, nu stiu cate sanse as avea, deoarece stiu ca multe femei au castig de cauza. Doar daca as putea cere o expertiza psihica pentru mama copilului, aici in Romania (de multe ori in relatia noastra a deraiat si nu a reactionat ca o femeie sanatoasa la minte). Poate asa as avea de castigat copilul. In Spania ea lucreaza si are cu cine lasa copilul (cu parintii ei, adica cu fostii socri). Nu am cerut incredintarea minorului, pentru ca lungesc procesul de divort si doresc sa inchei acest capitol cat mai repede (din pacate).
Procesul dvs. trebuie sa se desfasoare in Spania.
Nu cred ca veti avea sanse nici acolo sa obtineti incredintarea.
Incercati sa va orientati pe un program de vizita extins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului kie kie buna ziua ,am si eu o nelamurire fosta mea sotie a cistigat copilul printr-o hotarare jud si irevocabila ,dar in acea hotarire nu scrie cand ami pot vizita ... (vezi toată discuția)
Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)