avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent instrainare bunuri comune in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent instrainare bunuri comune in timpul divortului

Va rog sa ma ajutati urgent, sotul a introdus actiune de divort ramanad cu toate bunurile masini, casa, etc, pe mine si pe copil ma dat afara din casa, sunt casatorita de 11 ani, am inteles ca el ar putea vinde masinile eu ce pot face , care este solutia mai ales ca nu dispun de resurse financiare si stau in chirie. spunea cineva partaj cu asigurare de bunuri dar costa 2.000 lei asa mi s-a spus. Multumesc din suflet pt. ajutor
A existat sau nu vreo instrainare a bunurilor comune ?Solicitati , pe cale incidentala , instituirea unui sechestru judiciar , ca masura asiguratorie.
.Sesizati si Politia , cu privire la o eventuala sustragere de bunuri.

Reveniti la domiciliul comun , impreuna cu minorul , iar pentru actele savarsite , solicitati dumneavoastra evacuarea sotului turbulent , pe cale ordonantei presedintiale , ca masura speciala , invocand si actele de violenta , daca au existat , si tot ce tine de un comportament care creeaza o atmosfera ostila.(din punctul meu de vedere urgenta e justificata chiar prin alungarea dumneavoastra si a copilului )

Daca cumva v-a agresat, instiintati agentii de politie printr-o plangere penala prealabila , iar lezarea trebuie mentionata intr-un certificat medico-legal , remis de Institutul Medico-Legal.

Din moment ce , in mod cert , nu exista buna invoiala cu privire la bunurile dobandite de la data casatoriei , ramane in discutie partajul judiciar , iar onorariile avocatilor sunt foarte variate , pot si stabilite de comun acord , avand in consideratie si situatia materiala a clientului, ganditi-va la acest aspect.

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Au dreptate colegii ...Toate astea insa costa ...
Cum sa va dea afara din casa impreuna cu copiii? Si daca este unic proprietar al locuintei, tot nu poate sa va dea afara pana la stabilirea acestui lucru de catre instanta, prin partaj, mai ales ca aveti si copii. Ce fel de parinte isi lasa copiii pe drumuri?
Puteti cere si dumneavoastra pe cale de Ordonanta presedintiala, de urgenta, reintegrarea in spatiul de locuit a dumneavoastra si a copiilor.
Daca bunurile (casa, masinile) sunt dobandite in timpul casatoriei, acestea sunt bunuri comune si va terbui si acordul dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
avTodincaVeronica, utilizator
DA am obtinut un certificat medico legal pt ca am fost lovita si nu pot sa ma intorc deoarece m-a amenintat ca ma omoara ca acolo in curtea lui nu pot intra, mi-a pus lucrurile in curte( hainele) iar fetita care are 10 ani este cu mine dar chiar mi-e teama e violent mai de mult dar acum chiar e de nerecunoscut. Considera ca el trebuie sa ramana cu casa iar masinile intentioneaza sa le vanda. Multumesc fff mult
Am intrat pe dosarele judecatoriei competente si a integistrat actiune de divort luni 15.06.2009 cu termen de judec in data de 02.09.2009 dar daca vinde lucrurile sau face contracte fictive cu prietenii , am inteles ca trebuie sa merg sa depun o cerere de sechestru judiciar o pot depune eu ce presupune aceasta? Multumesc ff mult

Alte discuții în legătură

Reintegrare in spatiu anabanana anabanana Am divortat de sotul meu in Noiembrie 2010, eu fiind gonita cu fiica mea de acasa de catre sot din Aprilie 2010. Am introdus actiunea de reintegrare in spatiu ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie monica_1971_mihaela monica_1971_mihaela as dori sa stiu ce pot face in cazul in care sunt in divort cu sotul meu iar acesta in prezent locuieste cu amanta lui in casa pe care am cumparat-o impreuna ... (vezi toată discuția)
Evacuare? Imparatul Imparatul La o casa, ramasa mostenire la 3 frati, unul dintre ei este extrem de violent. Ii alunga pe ceilalti, ii loveste nu-i lasa sa stea in casa, distruge, face ... (vezi toată discuția)