avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare?

La o casa, ramasa mostenire la 3 frati, unul dintre ei este extrem de violent. Ii alunga pe ceilalti, ii loveste nu-i lasa sa stea in casa, distruge, face scandal. Pur si simplu nu le permite sa locuiasca datorita scandalurilor si a amenintarilor proferate la adresa celorlati. Din necunostinta de cauza acestia nu si-au scos certificat medico-legal, si au incercat sa-l potoleasca, dar fara rezultat.
Cum s-ar putea proceda in astfel de cauza. Sa-l evacueze? Dar casa e ramasa mostenire la toti 3. Cum trebuie procedat? sa se deschida mostenirea, ev
Daca ati facut succesiunea puteti face si partajul.
La partaj cereti imobilul, daca nu se poate imparti, cu obligarea dvs. la plata unei sulte.
demarati procedura dezbaterii succesiunii.Trebuie facuta iesirea din indiviziune , si in urma acestei operatiuni veti stabili, in functie de cum va veti intelege , cum anume utilizati dreptul la mostenire, fie unul dintre mostenitori ramane in imobil , despagubindu-i pe ceilalti 2 , fie imobilul se va instraina , iar fiecare isi va lua partea care i se cuvine. Daca nu va intelegeti, demarati procedura in instanta , chemandu-i pe ceilalti in judecata sau doar pe unul dintre ei.
1- actiune pe fond (succesiune si partaj)
2- imediat ordonanta presedintiala pt evacuare
Eu as face altfel.
1. plangere penala si cerere de desagubiri.
2. Despagubirile din penal se compenseaza cu partea lui din mostenire.
Pe calea ordonantei presedintiale , masura speciala , insa limitata ca exercitiu in timp , puteti solicita instantei de judecata evacuarea fratelui care execita acte de distrugere asupra bunurilor care fac parte din masa succesorala.
Ulterior , puteti proceda la dezbaterea succesiunii si la iesirea din indiviziune , pe calea partajului succesoral, stabilindu-se totaodata cotele-parti ce le revin erezilor.Daca exista buna invoiala , aceasta poate fi mentionata intr-o tranzactie , de care instanta va lua act , dar , avand in vedere conduita agresiva a acestui succesor , nu cred ca va exista aceasta, instanta procedand in consecinta.Succes.



Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala utilizatorulx utilizatorulx Am o situatie disperata. Sunt in proces de partaj cu fratii mei, referitor la casa parinteasca. Eu locuiesc in acea casa de f mult timp. Acu unul dintre frati ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune . stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua ! Problema are legatura cu o succesiune si cu o iesire din indiviziune. Este vorba de un imobil (casa si teren) ce a fost obtinut de soti in timpul ... (vezi toată discuția)