avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare?

La o casa, ramasa mostenire la 3 frati, unul dintre ei este extrem de violent. Ii alunga pe ceilalti, ii loveste nu-i lasa sa stea in casa, distruge, face scandal. Pur si simplu nu le permite sa locuiasca datorita scandalurilor si a amenintarilor proferate la adresa celorlati. Din necunostinta de cauza acestia nu si-au scos certificat medico-legal, si au incercat sa-l potoleasca, dar fara rezultat.
Cum s-ar putea proceda in astfel de cauza. Sa-l evacueze? Dar casa e ramasa mostenire la toti 3. Cum trebuie procedat? sa se deschida mostenirea, ev
In primul rand introduceti actiune de iesire din indiviziune la instanta de judecata, deoarece , din expunerea dumneavoastra privind comportamentul fratelui tulburent nu cred ca acesta va fi de acord sa faceti partajul pe cale amiabila.
Si daca comportamentul acestuia duce la distrugerea bunului, solicitati pe calea ordonantei presedintiale evacuarea acestuia din imobil pana la pronuntarea instantei in legatura cu iesirea din indiviziune si partajarea imobilului.
In cazul in care distrugerile au scazut valoarea bunului, puteti solicita obligarea vinovatului la plata despagubirilor.
avand in vedere ca este vorba totusi de fratele dvs ., va trebui sa :
1. deschideti procedura succesorala la notariat
2. depuneti actiune la judecatoria in raza caruia se afla bunul imobil in cauza, privind sistarea starii de indiviziune .
imobilul va putea fi atribuit catre unul dintre dvs, cu obligatia platii sultei corespunzatoare catre ceilalti doi frati sau va dispune vanzarea imobilului si impartirea banilor intre toti fratii, corespunzator cotelor aferente, etc.

solutii exista . mai bine consultati un avocat din orasul dvs .
Dar nu poate fi evacuat si apoi sa facem dezbaterea mostenirii? Adica el face scandal, e violent, si nu ne da voie practic sa ne exercitam dr. de proprietate celorlalti 2. Adica chiar daca suntem 3 mostenitori, in astfel de caz il putem ceilalti 2 evacua, fara sa fie facut partajul mostenirii?

Casa e cumparata de cel decedat pe baza de contract de v-c facut la notariat.

Ma gandeam ca poate fi evacuat ca fiind turbulent mai inainte de a face imparteala mosteniirii. Se poate?
parerea mea este ca ar trebui sa procedati astfel :
introduceti partaj succesoral in instanta, iar pana la solutionarea cererii de partaj , solicitati pe calea unei ordonante presedintiale evacuarea fratelui turbulent .
ordonanta presedintiala nu poate fi invocata fara a exista in prealabil un proces pe rol .

deci, va trebui sa introduceti cererea de partaj la judecatoria in raza caruia se afla situat imobilul, iar dupa ce veti primi nr de dosar si termen, veti solicita in regim de urgenta evacuarea fratelui turbulent.
eu v-as recomanda ca in cazul in care fratele va mai adreseaza injurii sau va cauzeaza lovituri corporale, sa depuneti o plangere la politie impotriva dansului. ulterior puteti retrage aceasta plangere si impotriva fratelui respectiv nu se va lua nici o masura de catre politie , dar aceasta plangere ar putea fi o proba importanta in proces, pt a dovedi violenta fratelui .
Multumesc mult de informatii si de sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala utilizatorulx utilizatorulx Am o situatie disperata. Sunt in proces de partaj cu fratii mei, referitor la casa parinteasca. Eu locuiesc in acea casa de f mult timp. Acu unul dintre frati ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune . stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua ! Problema are legatura cu o succesiune si cu o iesire din indiviziune. Este vorba de un imobil (casa si teren) ce a fost obtinut de soti in timpul ... (vezi toată discuția)