avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune .

Buna ziua !
Problema are legatura cu o succesiune si cu o iesire din indiviziune. Este vorba de un imobil (casa si teren) ce a fost obtinut de soti in timpul casatoriei. Sotul decedeaza si este mostenit de sotie si de 3 frati. Decedeaza si sotia ulterior si lasa mostenire partea ei prin testament unei nepoate. Ulterior nepoata cumpara cota parte de mostenirea lasata defunct (sotul decedat) de la 2 dintre cei trei frati ai defiunctului. Nepoata detine in prezent 11/12 din intregul imobil.
Cel de-al treilea frate al defunctului a decedat si el avand un copil adoptat care-l mosteneste evident dar care refuza #-o sa deschida succesiunea dupa acesta.
Nepoata doreste sa iasa totusi din indiviziune .
Cum apreciati o rezolvare a problemei ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:53, 15 Septembrie 2010
Sa se adreseze notarului pentru dezbaterea succesiunii, stabilirea masei succesorale si intinderii dreptului fiecaruia, avind in vedere si tranzactiile intervenite si apoi sa iasa din indiviziune fie amiabil fie pe cale judecatoreasca, platind contravaloarea cotei descendentei fratelui decedat.
introduceti o actiune in instanta de iesire din indiviziune si-l chemati in judecata pe copil direct , in calitate de mostenitor.
avocat Cristina Popescu
~ Conținut șters la cerere ~
nepoata poate deschide proces pt iesirea din indiviziune.
Bun , ma adresez instantei cu cerere ptr iesire din indiviziune .... si mostenitorul care nu doreste sa deschida succesiunea nu se va prezenta nici in instanta. Ce-i de facut?
Sigur ca nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune, teoretic. Dar in speta de fata ?
Multumesc celor care mi-au raspuns!

Alte discuții în legătură

Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin 5/8 dintr-o garsoniera. Mai sunt 3 coproprietari fiecare cu cote egale de 1/8. Cei 3 sunt frati si au primit aceste cote in urma unei ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
Partajare andrei vio andrei vio la succesiune participa urmatorii mostenitori: subsemnatul (fiu), 2 nepoti (copiii fratelui meu) (decedat) si sotia fratelui meu (mama celor 2 nepoti) ambii ... (vezi toată discuția)