avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajare

la succesiune participa urmatorii mostenitori: subsemnatul (fiu), 2 nepoti (copiii fratelui meu) (decedat) si sotia fratelui meu (mama celor 2 nepoti)
ambii parinti au decedat
CE PROCENT REVINE FICARUIA ?
cum se poate face partajarea fizic?
Cel mai recent răspuns: andrei vio , utilizator 07:23, 11 August 2010
Masa succesorala a ambilor defuncti ( succesiunile se conexeaza) se imparte la 2: o parte dvs., o parte fratele defunct.
Partea fratelui defunct se imparte intre copiii lui ( nu conteaza ordinea deceselor) si sotie ( doar daca a decedat dupa parinti).

Iesirea din indiviziune ( partajul) se poate face in natura ( fizic - daca se pot imparti bunurile, de ex. un teren de 1.000 mp se poate imparti fizic in 2 de 500) sau prin despagubiri banesti ( sulta).
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
MAMA a decedat 2002
FRATELE MEU 2007
TATA in 2009.....


sotia fratelui meu ce drept are la masa succesorala?
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
andrei vio, utilizator
cum pot sa deschid succesiunea deoarece intampin refuz din partea celorlalti mostenitori?
daca ii dau in judecata cine va plati cheltuielile de judecata?
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
andrei vio, utilizator
Acum ca stim ordinea deceselor, sotia supravietuitoare are drept doar la partea fratelui defunct din mostenirea mamei. Pt ca era in viata cand a decedat mama dvs., in masa lui succesorala intra si acele drepturi de mostenire.

La partea dupa tata, ea nu mai vine.

Oricum nu va intereseaza ce parte ia sotia, pt ca dvs. aveti cota egala cu cea a fratelui defunct. Partea lui se imparte intre mostenitorii lui, treaba lor:)

Daca nu va intelegeti amiabil, trebuie sa apelati la instanta. Dvs. platiti ca reclamant taxa de timbru, dar solicitati cheltuieli de judecata si vi le va acorda instanta, adica platiti toti mostenitorii corespunzator cotei fiecaruia ( in speta dvs. 1/2, ceilalti pt partea fratelui defunct 1/2).
DACA nu se prezinta in mod repetat in urma citarii, CE se poate intampla??
Unul dintre nepoti se afla in DUBAI !!!!!!!!
Cum poate fi citat, ca nu-i stiu adresa?
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
andrei vio, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)