avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta presedintiala

Am o situatie disperata. Sunt in proces de partaj cu fratii mei, referitor la casa parinteasca. Eu locuiesc in acea casa de f mult timp. Acu unul dintre frati vrea sa se mute acolo, desi are locuinta in alta localitate. Mentionez ca viata cu el este imposibila pt ca este violent. Pot cere o ordonanta presedintiala , ca pana la sfarsitul procesului de partaj sa pot sta linistit? A avut cineva un asemenea caz? Ce sanse am? De mutat nu am unde sa ma mut. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 17:56, 17 Iunie 2010
Nu a intalnit nimeni un asemenea caz?
Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.
In opinia mea da, aceasta este solutia, ca pana la solutionarea partajului, sa solicitati pe calea ordonantei presedintiale mutarea fratelui( daca acesta va veni in locuinta) , invocand si dovedind atitudinea violenta a acestuia.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
ContSters47264, utilizator
legally a scris:

Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.
In opinia mea da, aceasta este solutia, ca pana la solutionarea partajului, sa solicitati pe calea ordonantei presedintiale mutarea fratelui( daca acesta va veni in locuinta) , invocand si dovedind atitudinea violenta a acestuia.

:giggle:
cum sa solicite pe ordonanta mutare fratelui?
apoi, eu cred, fiind locuinta dvs, nu-l puteti primi, ca doar nu intra sa...cand vrea..

Solutia data de colega mea legally este perfect legala. Atata vreme cat exista un dosar de fond pe rol, de partaj succesoral, se poate cere pe calea ordonantei presedintiale, evacuarea fratelui violent din imobil pana la solutionarea partajului.
Pentru Milika:
Nu este locuinta userului sa nu-l poata primi...exista un dosar de partaj asupra locuintei, fratii avand fiecare o anume cota indiviza din aceasta. Asa ca da...poate sa intre cand vrea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare? Imparatul Imparatul La o casa, ramasa mostenire la 3 frati, unul dintre ei este extrem de violent. Ii alunga pe ceilalti, ii loveste nu-i lasa sa stea in casa, distruge, face ... (vezi toată discuția)
Se poate prin ordonanta? danares1 danares1 In urma unui proces de partaj cu fratii am castigat o casa. Acum procesul e in faza de recurs.Pot cere evacuarea pe calea ordonantei a unui frate care s-a ... (vezi toată discuția)
Nu intretine familia elenatm elenatm Buna ziua, sunt casatorita de aproape 2 si am o fetita de. 1 an si 3 luni.Sotul refuza sa ne intretina de ceva timp adica ii cumpara fetitei numai pampersi si ... (vezi toată discuția)