avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu intretine familia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu intretine familia

Buna ziua, sunt casatorita de aproape 2 si am o fetita de. 1 an si 3 luni.Sotul refuza sa ne intretina de ceva timp adica ii cumpara fetitei numai pampersi si asta la insistentele mele si imi tot spune mie sa ma duc la munca daca imi tb bani iar intre noi exista o situatie foarte tensionata, chiar recent a devenit si violent(de la o cearta intre noi a spart pultul din bucatarie cu pumnul de fata cu fetita).Am luat hotararea ca nu se mai poate,as vrea sa divortez si sa ma mut la parinti mei cu fetita.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Daca plec de acasa de la el atata timp cat suntem casatoriti ma poate da la parasire de domiciliu?
2.Ce trebuie sa fac sa incep procedura de divorț?
3.Pot sa obtin tutela exclusiva pe baza ca are un comportament violent sparge la nervi lucrurile din jurul lui si pe baza ca nu asigura intretinerea fetitei?
Multumesc anticipat:sorry:
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
elenatm, utilizator
1. Nu exista parasire de domiciliu, puteti pleca din punctul asta de vedere. Plecarea ar fi un argument pentru ca sotul sa obtina divortul din vina dvs. (ceea ce nu are nici o importanta practica, pana la urma).
2. Sa contactati un avocat ca sa va faceti amcar o idee despre ce va asteapta: desfacerea casatoriei (= divort), incredintarea fetitei + pensie alimentara + drepturi de vizita, si parajul bunurilor comune, daca aveti.
Pentru toate aveti mai multe optiuni (divort la [editat], la notar, mediere sau litigiu), care depind foarte mult de atitudinea si dorintele sotului.
3. Nu prea puteti, cata vreme nu faceti dovada ca sotul a facut rau nemijlocit fetitei.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
1. Nu
2. Introduceți cerere de chemare in judecata prin care solicitati desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului minorului la Dvs, obligarea la plata unei pensii de întreținere;
3. Da, puteti solicita acest lucru, cu toate ca de principiu este o custodie comuna, dar aviind in vedere interesul minorului, aveti șanse sa o obtineti, dar trebuie sa dovediti acest aspect.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Din cate am citit pe internet, se poate sa cer sa ii plateasca pensie alimentara si pe durata procesului de divort.Se poate? Si daca se poate, ce trebuie sa fac sa ii solicit pensie alimentara anticipata?
Multumesc frumos pentru raspunsuri sunt foarte utile.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
elenatm, utilizator
Se poate. Trebuie intai sa plecat si apoi sa introduceti actiune in instanta pentru stabilirea de pesie alimentara pentru minora (numai pensie, nu e nevoie sa cereti divortul).
Multumesc frumos pt ajutor.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in urma unei relatii de concubinaj. corina_iliescu corina_iliescu Am trait cu tatal copilului 17 ani fara a exista o casatorie legala. Acum 9 ani am dat nastere baiatului nostru pe care tatal l-a recunoscut. Copilul ... (vezi toată discuția)