avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate prin ordonanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate prin ordonanta?

In urma unui proces de partaj cu fratii am castigat o casa. Acum procesul e in faza de recurs.Pot cere evacuarea pe calea ordonantei a unui frate care s-a mutat de cateva luni in casa, pana la finalizarea recursului. Mentionez ca nu am unde sa locuiesc iar fratele este violent si a inceput sa distruga casa. Fratele are 2 locuinte personale.
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 08:53, 9 Martie 2012
Potrivit art.300 (1) C.p.c: ”Recursul suspenda executarea hotararii numai in cauzele prvitoare la stramutarea de hotare, desfiintarea de constructii, plantatii sau a oricaror lucrari avand o asezare fixa, precum si in cazurile anume prevazute de lege.”
Drept urmare este admisibila o actiune in evacuare pe calea ordonantei cu respectarea conditiilor prevazute la ordonanta presedintiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu pentru o hotarare impotriva careia s-a declarat recurs?? marilyn31 marilyn31 Cum se face ca pe o hotarare pronuntata de o instanta de fond, cu cale de atac, la care tot reclamanta a declarat recurs se obtine titul executoriu in baza ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara depunerea unei cautiuni pentru suspendarea executarii unei hotarari recurate ? ioanapsy ioanapsy Este valabila partea \"cu sau fara depunerea unei cautiuni \" in cazul in care doar cer suspendarea executarii hotararii recurate odata cu depunerea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala utilizatorulx utilizatorulx Am o situatie disperata. Sunt in proces de partaj cu fratii mei, referitor la casa parinteasca. Eu locuiesc in acea casa de f mult timp. Acu unul dintre frati ... (vezi toată discuția)