am o situatie disperata. sotul meu este violent consuma bauturi alcoolice in exces si as vrea sa pun capat acestui calvar. dar.....nu am unde sa ma duc cu cei doi copii ai mei.ce ma sfatuiti? sunt speriata , si nu stiu ce sa fac. Toti cei din jurul meu ma aproba dar nimeni nu poate face nimic.copii sunt de 10 respectiv 5 ani.la cine pot apela? sunt din jud. bacau multumesc tare mult.
In sensul legii penale , dvs aveti posibilitatea de a depune o plangere penale prealabila , la Parchet sau la Politie , in vederea tragerii la raspundere penala a sotului pt savarsirea infractiunii de loviri sau alte violente (pana in 20 de zile de ingrijiri medicale ) sau vatamare corporala (21 -60 de zile de ingrijri medicale atestate de certificatul medico-legal)
Plangerea penala prealabila trebuie introdusa in termen de 2 luni de la data savarsirii actelor ilicite.
Intrucat sotul dvs are un comportament violent, ati putea solicita evacuarea sotului turbulent pe cale ordonantei presedintiale (masura vremelnica , temporara, ce presupune neprejudecarea fondului , si de judeca de urgenta si cu precadere)
Din punctul meu de vedere, urgenta o contituie chiar comportamentul agresiv al sotului , lezand raporturile de familie.
NU ne-ati relatat situatia juridica a locuintei .... cand a fost dobandit bunul imobil ?
Daca a fost dobandit in timpul casatoriei , atunci este bun comun al celor doi soti.Daca a fost dobandit de catre unul din soti , dinaintea casatoriei ,atunci acesta constituie bun propriu.
Exista anumite centru pt gazduirea si consilierea femeilor agresate...dar cu exactitate nu va pot spune locatia celui din Bacau...va puteti interesa chiar dvs...
Desfacerea casatoriei prin divort ar finaliza aceasta situatie dificila in care va aflati !
e mai greu decit va imaginati. imobilul este proprietatea socrului meu. soacra a decedat. dar socrul meu e intre ciocan si nicovala. eu sunt cea care il ingrijeste pt. ca are o hemipareza. el nu doreste ca eu sa plec dar nici ca fiul lui sa plece. Au fost nenumarate cazuri cind sotul meu a spus ca va pleca el dar nu a fost asa.de aceea nu stiu ce sa fac.Autoritatile din tata asta uneori lasa de dorit si eu ce fac cu viata copiilor mei?
Daca se va dispune desfacerea casatoriei prin divort, se va putea dispune si carui parinte ii vor fi incredintati minorii pt crestere si educare.
Celelalt sot va putea avea un drept de vizita, pe care-l va exercita in conformitate cu programul incuviintat de instanta.
Numai dvs puteti decide daca va veti adresa instantei de judecata in vederea desfacerii casatoriei prin divort, sau daca veti continua aceasta casnicie , locuind impreuna cu sotul si socrul dvs.!Ar ajuta in vreun fel sa va mutati cu sotul dvs intr-o alta locuinta ?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort, partaj
MAnnee
Buna-ziua,
Am nevoie de sfatul dvs in urmatoarea situatie: eu si sotul meu nu ne mai intelegem de ceva timp, ca motive principale ar f: violenta - a incetat ... (vezi toată discuția)