Am nevoie de sfatul dvs in urmatoarea situatie: eu si sotul meu nu ne mai intelegem de ceva timp, ca motive principale ar f: violenta - a incetat de cativa ani sa mai dea in mine, dar nu am nici un certificat medico legal, insa copii au fost de multe ori martori;exces de bauturi alcoolice-frecvent; infidelitate-2, 3 ani. Impreuna avem 2 copii, majori care nu mai locuiesc cu noi de cativa ani.
Suntem casatoriti de 27de ani, avem in comun 2 apartamente si o masina - dacie;
As vrea sa stiu cum se vor imparti aceste bunuri la divort;
Daca sotul dvs are un comportament agresiv , este violent si dependent de alcool , atunci dvs puteti cere desfacerea casatoriei prin divort din culpa exclusiva a dansului ...Depozitiile martorilor pot fi apreciate in concret de catre instanta de judecata.
Bunurile dobandite de catre cei doi soti , in timpul casatoriei , sunt bunuri comune.
Totusi , prezumtia de comunitate este una relativa, putand fi rasturnata prin proba contrara , dvs putand face dovada ca ati avut un aport mai mare decat sotul la achizitia bunurilor comune.
Actiunea in partaj poate fi introdusa si dupa ce s-a pronuntat desfacerea casatoriei prin divort in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile , intrucat este una imprescriptbila.
Ajutoor!
maricela dob
am o situatie disperata. sotul meu este violent consuma bauturi alcoolice in exces si as vrea sa pun capat acestui calvar. dar.....nu am unde sa ma duc cu cei ... (vezi toată discuția)
Divort
Yvonne
Buna ziua ! Sunt casatorita de 2 ani si am o fetita de 2 ani jumatate ... as vrea sa imi raspundeti la cateva intrebari .. ce acte imi trebuie ca sa inaintez ... (vezi toată discuția)