avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Arhivare documente dupa lichidare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Arhivare documente dupa lichidare

Asociatul unic al unui SRL, care urmeaza sa fie lichidat voluntar, este cetatean german cu domiciliul in Germania. Sediul social al societatii este un spatiu inchiriat, iar contract de inchiriere va fi reziliat odata cu lichidarea. Ce trebuie facut cu documentele justificative si registrele societatii dupa lichidare? Pot fi trimise la asociatul unic din Germania?
Cel mai recent răspuns: MCC , utilizator 13:55, 9 August 2010
Toate documentele societatii se depun la Arhivele Nationale - Depozitele intermediare din zona de responsabilitate unde se afla sediul firmei;
Daca lichidarea se executa cu o firma - se depun la aceasta.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Sorin Farcas, Consilier juridic
axl a scris:

Toate documentele societatii se depun la Arhivele Nationale - Depozitele intermediare din zona de responsabilitate unde se afla sediul firmei;
Daca lichidarea se executa cu o firma - se depun la aceasta.

Am si eu o intrebare
Care este baza legala a celor afirmate de dvs ?
Baza legala este Legea Arhivelor Nationale 16/1996 modificata si completata prin Legea 358/2002 si Ordonanta de Urgenta 39/2006. Lichidatorul este cel care trebuie sa raspunda de documente conform Legea 85/2006 privind procedura insolventei si Legea nr 441/2006: Lichidatorii sunt obligati sa primeasca si sa pastreze patrimoniul societatii, registrele ce li s-au incredintat de catre administratori, respectiv membrii directoratului, si actele societatii.
Depozitele intermedire sunt folosite in lipsa spatiilor de depozitare la creatorii si detinatorii de documente, dar si ca spatii pentru pastrarea documentelor societatilor lichidate, deoarece Arhivele Nationale din lipsa de spatiu nu pot prelua documente de la lichidatori. Este o practica, nu este o norma legala in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivare documente Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Exista o legislatie anume cu privire la arhivare si durata pentru care ar trebui pastrat un document in firma? Doresc sa fac putina ordine in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj incompleta MihaelaVlad10 MihaelaVlad10 o persoana a lucrat la o societate timp de doi ani, apoi a lucrat la o alta societate care l-a trimis in somaj. la a doua societate nu are un an complet, asa ... (vezi toată discuția)
Arhiva societate COSMINA CALIN COSMINA CALIN Buna ziua, Am si eu o problema legata de pastrarea unei arhive a unei societati comerciale. Precizez ca societatea este un SA cu capital de stat si are o ... (vezi toată discuția)