avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... studiile de scurta durata pot fi asimilate ciclului I ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

studiile de scurta durata pot fi asimilate ciclului I Bologna?

In anul 1996 am absolvit Colegiul administratie locala -secretariat din cadrul unei Universitatii ,durata studiilor fiind de 3 ani ,obtinand diploma de licenta.
Aceste studii se pot asimila studiilor de tip ciclul I Bologna.
Se pot lua in calcul la vechimea in functia publica ca studii superioare de lunga durata potrivtit art.38 din Legea 330 din 2009 privind sistemul unitar de salarizare.
Daca cineva poate sa-mi dea mai multe detalii ,astept raspuns ,multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:13, 18 Iunie 2010
Parerea mea este ca nu, deoarece SSD si ciclul I Bologna sunt doua lucruri total diferite... Este adevarat ca prin legea care se introduce ciclul I Bologna se desfiinteaza SSD-ul, dar nu se precizeaza nicaieri ca cele doua forme de invatamant ar fi echivalente, ori ca una ar fi continuarea celeilalte... Cu atat mai mult cu cat in legislatia de salarizare aferenta functiei publice s-au pastrat ambele sisteme de studii pentru incadrare: si SSD (pentru absolventii acestor forme de invatamant, la vremea respectiva) si S (unde sunt actualmente incadrati absolventii ciclului I Bologna, conform legii 330). Deci, din punctul meu de vedere, daca ati ocupat o functie care presupunea SSD aveti vechime in specialitatea studiilor SSD, nu S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent de studii superioare (2010) de 3 ani!!!!! functionar functionar "public" -un functionar cu studii medii si vechime in domeniu de peste 15 ani, termina in anul 2010 studii superioare (3 ani). Poate fi avansat intr-o alta treapta ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent al ciclului i bologna alice0210 alice0210 Buna ziua! Sunt absolventa a ciclului I Bologna ( facultatea de psihologie-pedagogie, specialitatea pedagogie avand la la baza liceul pedagogic) si as dori ... (vezi toată discuția)
Reincadrare studii superioare octaviac octaviac Buna ziua. Lucrez la Biblioteca Judeteana Bistrita Nasaud de 12 ani. Sunt incadrata cu studii SSD pe postul de bibliotecar (am absolvit Colegiul Universitar de ... (vezi toată discuția)