avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere penala pentru vatamare corporala din culpa si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere penala pentru vatamare corporala din culpa si daune morale in urma unui accident rutier

IN 15 APRILIE 2010,AM FOST LOVITA DE UN ATOTURSM IN PARCAREA DE LA KAUFLAND,VINA FIIND A MEA DIN PACATE,NERESPECTIND SEMNIFICATIA IND, CEDEAZA TRECEREA,.DESI AM IESIT INCET IN INTERSECTIE SI M-AM ASIGURAT SI NU VENEA NMENI INTRE TIMP A APARUT UN AUTOTURISM,PE DRUMUL CU PROORITATE CARE CIRCULA CU VITEZA F. MARE. A VENIT POLITIA RUTIERA CARE M-A VERIFICAT CU AP. ETILOTEST SI A FOST NEGATIV.INTRE TIMP SOFERUL AUT. CARE M-A LOVIT A PLECAT LA SPITAL ACUZIND DUREWRI LA UMARUL STING.POLITIA S-A DUS DUPA EL LA SPITAL UNDE AU CONSTATAT CA ARE O CONTUZIE SAU ENTORSA.S-A intocmit procesul verbal,am fost sanctionat cu 60 zile permisul suspendat si amenda 360 lei.la o saptamina dupa accident am fost sunata de catre soferul care m-a lovit ca s ne intelegem in privinta unei sume pe care acesta o vrea ca sa-si repare masina spunind ca asigurarea nu-i repara masina integral si ca se duce la medicul legist si ia certificat medo-legal ca are nevoie de ingrijiri medicale si concediu.mi-a cerut 1200 euro.i-am spus ca nu am de unde sa -i dau acesti bani ,iar despre asigurare ,am intrebat agentul asigurator si a spus ca acopera in totalitate orice tip dedauna si tip de masina.in urmatoarea zi mi-a spus ca daca nu-i dau bani va depune plingere penala la parchet.azi 18 iunie am fost chemata la politie pt. declaratii.a cerut 10 000 lei daune morale,1 200 lei cheltuieli medicale,si acoperirea ccheltuielilor cu reparatia masinii pe care a facut-o in regim propriu..in procesul verbal nu scrie nimic despre vre-o leziune,nici macar usoara,desi a fost intrebat de nenumarate ori de catre politistii rutier dac are vre-o problema sau pretentiE. SI-A LUAT CERTIFICAT MEDICOLEGAL DE 25-30 ZILE CONCEDIU A FACUT PE 6-05 20101,UN RMN UNDE SPUNE CA ARE NU STIU CE CARTILAGIU SI NU STIU CITE DENUMIRI SINT PUSE ACOLO,DAR FARA ZILE DE SPITALIZARE.CE E DE FACUT IN SITUATIA ASTA,VA INTREB PT. CA NU AM DE UNDE SA-I DAU LUI 1200 EURO , DAR SA PLATESC TOT CE CERE EL .AJUTATI-MA CU UN RASPUNS VA ROG.
Pe langa consilierea excelenta primita prind avocatul, incerc sa va ridic moralul, confirmand ca polita RCA, acopera toate tipurile de pretentii emise da catre "vatamat".Asta nu inseamna ca orice pretentie(suma) formulata, va fi si incuviintata de instanta.Asa cum se intampla ,din pacate, destul de des, se profita inclusiv de evenimentele nefericite, pentru a se obtine castiguri cat mai mari.
In concluzie: nu va intimidati in fata santajului si nu ezitati confruntarea in instanta, chemand in garantie asiguratorul RCA.:thumbup:
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
nucu$, utilizator
Nu platiti alte sume de bani in afara celor ce se vor stabili de catre instanta.
Zilele sunt, probabil, de ingrijiri medicale. Reparatia autovehiculului in regie proprie nu inlatura raspunderea asiguratorului vis-a-vis de plata despagubirii. A fost alegerea si dreptul domniei sale. Pentru eventuala diferenta neacoperita de polita RCA, pagubitul se poate constitui parte civila.
Cat despre celelalte daune, din nou, este obligatia asiguratorului, nu a dumneavoastra. Depinde de cat de bine isi va construi si sustine dosarul de daune in fata acestuia. Pot negocia inainte de a astepta decizia instantei de judecata.
1) Zile de ingrijire medicala nu inseamna zile de spitalizare.
2) Angajati un avocat.
Din pacate, pentru un nr. mic de zile ingrijiri medicale, asiguratorul nu va plati pe cale amiabila sau, in cel mai bun caz, va oferi o suma f. mica, diferenta de salariu, etc.
Cat priveste cel accidentat, tot la sfatul unui "profesionist" a inceput santajul impotriva dvs., din pacate, se va ajunge in instanta pentru stabilirea despagubirilor si dvs. veti fi judecata pentru vatamare corporala din culpa ( art.184, alin.1 si 3 c.p.); banii nu ii veti plati dvs. daca veti avea grija sa introduceti in cauza asiguratorul, potrivit dec.I/2005 a I.C.C.J. si a disp. art.49-58 din L.136/1995 s.a., insa veti pierde carnetul de conducere.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime Alexandru Deac Alexandru Deac sunt conducatorul auto unui microbuz care a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime in urma unei coliziuni cu un alt microbuz de la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Teodorescu Mihai Teodorescu Mihai Pe data de 4 niembrie am avut un accident de circulatie provocat de mine din care au rezultat victime (mama mea) iar celalalt sofer nu a avut decat niste ... (vezi toată discuția)