Stau intr-un imobil P+1+MANSARDA, aflat in coproprietate indiviza, din care eu detin cea mai mare parte. Intrebarea mea este daca PERETII EXTERIORI AFERENTI APARTAMENTULUI SI TERASEI MELE SUNT PROPRIETATEA MEA. Adica, in cazul in care vecinul de la mansarda ii gaureste, fara acordul meu, se incadreaza la tulburare de posesie?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu cred ca este vorba de o tulburare de posesie in cazul dvs.
Cel mult poate fi vorba de o stanjenire a exercitarii dreptului dvs de coproprietate de catre un alt coproprietar.
In aceasta situatia aveti la indemana cai civile pentru a face ca aceasta stanjenire sa inceteze.
Peretii exteriori sunt proprietatea intregii case. Pe acesti pereti se sprijina si peretii apartamentului de deasupra. Terasa este proprietate comuna. Peretii dexsu dv sunt proprietate comuna. Curtea este comuna. In curte se poate instala gratar. Prin curte poate trece un furtun de apa. Prin curte pot trece si ceilalti proprietari, locatari sau oameni care vin in vizita la dv sau la vecini.
Intelegeti-va cu vecinii sa puteti trai in acel imobil. Aveti atat de multe nemultumiri intr-o cladire cu 3 familii, parca mai multe decat intr-o asociatie cu 150 de apartamente.
Nu m-ati inteles. Eu m-am trezit cu jumatate de curte ocupata, terasa nu e comuna, este vorba despre terasa mea, care nu este proprietate indiviza, este proprietate pe acte. Furtunul de apa, este unul imens, agatat de peretii terasei mele. Sigur ca pot trece oameni prin curte, dar pot stationa la mese, cateva ore, facand galagie?
Si eu doresc sa ma inteleg cu vecinii, doar ca voiam diverse detalii juridice. Iar intr-o asociatie cu 150 de apartamente, uneori e mai bine decat acolo unde sunt 3. Am stat, asa ca stiu cum e.
Numeroasele Dv. topicuri cu privire la problemele pe care le aveti intr-un imobil pe care il impartiti cu alti 2 proprietari, nefiind organizati intr-o asociatie de proprietari, cu acord de asociere, trebuia sa le fi postat la sectiunea Drept civil.
In aceasta sectiune, proprietatea comuna este tratata in conformitate cu Legea 230/2007 de functionare a asociatiilor de proprietari, motiv pentru care e greu sa gasiti aici raspunsuri mai multe si potrivite cu situatia de la Dv. de-acasa..