avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste reparatia la acoperisul blocului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat

Buna seara.

Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa blocului a fost vanduta catre constructor(cei care au facut mansarda) si ca proprietarii de la mansarda suporta reparatiile pt. acoperis(nu mai este bun comun).In contractul meu scrie "430/10000 cote parti comune indivize si 18/405mp teren".In momentul de fata suntem 24ap.Deci cine plateste?Asociatia(toate cele 24 de apartamente) sau doar cei de la mansarda.Mentionez ca in contract nu scrie ca detinem acoperisul sau podul(care nu este) si nici in CF.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
ovidiu1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:46, 8 Noiembrie 2016
Buna seara,
Acoperisul blocului este parte comuna, deci platesc toti locatarii.
Buna seara,
Asociatia, nu va luati dupa "PRESEDINTE" .
Daca refuza sa isi indeplineasca inadatoririle ii actionati in instanta.
Dvs aveti dreptul legal sa ii solicitati presedintelui sa va arate negru pe alb ca intr-adevar asociatia a vandut terasa blocului sau macar un document din care sa rezulte fara echivoc ca acoperisul mansardei nu mai este parte comuna.
E posibil ca tocmai acesta sa fi fost chiar unul dintre motivele acceptarii mansardarii blocului : pentru a scapa de reparatiile costisitoare ale acoperisului blocului si poate acest lucru vi-l poate arata negru pe alb intr-un document presedintele asociatiei.
Acoperisul imobilului de locuit in comun,conform dispozitii in vigoare reprezinta parte comuna, a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Dv ati achizitionat si sunteti proprietar asupra bunului imobil=apartament,nu vi s-a vandut si cota parte din acoperis
Daca va veti confrunta cu probleme la acoperis urmeaza sa sesizati oficial presedintele de asociatie,care poate verifica daca acoperisul executat de dezvoltator se mai afla in garantie-ii solicita acestuia sa efectueze si sa suporte eventualele reparatii,daca lucrarea va fi iesita din garantie,urmeaza ca proprietarii in cadrul adunarii generale sa supuna discutiei oportunitatea executarii reparatiei acoperisului
Buna ziua
Constructorul nu mai e de gasit iar problema acoperisului a ajuns problema noastra(cei de la mansarda).Exista contract de vanzare cumparare a terasei blocului.Presedintele asociatiei spune ca asociatia nu mai are nici un drept asupra reparatiei ca nu o mai detin(terasa blicului).Dar orice imobil are un acoperis,invelitoare,sarpanta,etc.Deci orice se ridica pe acea terasa a blocului are ceva care tine de ploaie,zapada,etc.Asa cum nici peretii exteriori(fatada) ai mansardei nu sunt ai nostrii,peretii de rezistenta,etc.,asa nici acel acoperis nu este.Din punct de vedere legal, as dorii sa stiu cine detine acoperisul(cine se ocupa de reparatia lui)?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cine trebuie să repare acoperișul mansardei? Valentin60 Valentin60 Bună, locuiesc într-un bloc mansardat. Sa vândut cotă comuna reprezentând acoperișul blocului. Pe acest spațiu sa ridicat mansarda. Anul acesta ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unui bloc -raspundere comuna? noumembru noumembru buna dimineata, am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai ... (vezi toată discuția)