avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general GESTIUNE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

GESTIUNE

Sunt presedintele unei comisii de inventariere, predare - primire,iar gestionarul predator nu este prezent, cum procedez legal?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:49, 21 Iunie 2010
daca s-a facut convocarea pentru efectuarea inventarierii, s-a emis decizia de inventariere si s-au stabilit datele inventarierii si, gestionarul predator nu este prezent, absenta nefiind temeinica si motivata adusa la cunostinta conducerii societatii angajatoare, se poate trece la efectuarea inventarului fara nici o problema incheind procese verbale de inventariere pentru fiecare subgestiune in parte. alaturi de aceste documente se vor incheia si atasa procese verbale de desigilare/sigilare a usilor incaperilor in care se afla depozitate/stocate bunurile din gestiunea controlata.
ORDINUL MFP nr. 2.861 din 9 octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, prevede: pct. 8, lit. g) în cazul în care gestionarul nu s-a prezentat la data şi ora fixate pentru începerea operaţiunilor de inventariere, comisia de inventariere sigilează gestiunea şi comunică aceasta comisiei centrale sau administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării entităţii, conform procedurilor proprii privind inventarierea. Aceste persoane au obligaţia să îl încunoştinţeze imediat, în scris, pe gestionar despre reprogramarea inventarierii ce trebuie să se efectueze, indicând locul, ziua şi ora fixate pentru începerea operaţiunilor de inventariere.
Dacă gestionarul nu se prezintă nici de această dată la locul, data şi ora fixate, inventarierea se efectuează de către comisia de inventariere în prezenţa reprezentantului său legal sau a altei persoane, numită prin decizie scrisă, care să îl reprezinte pe gestionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar adrian nicolae adrian nicolae 1 ) Inventarul ptr.predare/primire a gestiuni se poate face in lipsa gestionarului ?( cand gestionarul este la servici). 2 ) Se poate desface contactul de ... (vezi toată discuția)
Comisie centrala de inventariere Anakina35 Anakina35 Comisie centrala de inventariere Daca in cadrul institutiei tin evidenta contabila a mijloacelor fixe , a obiectelor de inventar si pentru o parte din ... (vezi toată discuția)
Rapundere pt un inventar nesemnat clauddy clauddy Salut! Ma confrunt cu o problema si as vrea niste sfaturi...legale. lucrez la o gradinita si mi s-a dat un cabinet, cu diverse lucruri, etc. De curand s-a ... (vezi toată discuția)