avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... BIROUL DE CREDITE
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

BIROUL DE CREDITE

Buna ziua,
As dori sa va adresez urmatoarea intrebare: in luna aprilie 2008 mi-am facut la S.C. Rompetrol Downstream un CARD DE CREDIT,echivalentul a 700 RON.
PEntru o perioada de cateva luni nu l-am putut achita , astfel ca ei au trimis dosarul la o firma de recuperari (nu stiu data cand) . P parcursul anului urmator in august , septembrie (2009) mi-am achitat suma integral + majorarile undeva la 900 si ceva RON.
Apar in Biroul de Credite cu lunile Ianuarie,Februarie si Martie 2009, ATAT.
Problema este: Conform Deciziei nr 105/2007 a ANSPDCP clientii trebuie avertizati cu cel putin 15 zile inainte de raportare.Datele negative se transmit catre sistemele de evidenta de tipul Biroului de Credit numai dupa instiintarea prealabila a persoanei vizate.(In scris,telefonic,SMS,email etc.)
V-as ruga sa imi spuneti ce sanse sunt si daca legea imi da dreptate sa cer radierea din acest Birou de Credite.

Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Card de credit-sfat anamaria1888 anamaria1888 Am avut un card de credit si am solicitat inchiderea acestuia in luna martie. 2012. Acum o luna am vrut sa-mi fac un credit pentru casa si se pare ca ... (vezi toată discuția)
Creanță biroul de credit fără notificare corespunzătoare ionut_au ionut_au Bună ziua. Am un credit și un card de credit deschis la CEC Bank. Acum 6 luni de zile, m-am prezentat la o sucursală CEC Bank a orașului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit...... maryan27 maryan27 Am avut intarzieri la achitarea unor credite catre banca/banci prin anul 2008-2009. In anul respectiv mi-am achitat toate creditele in avans de la toate ... (vezi toată discuția)