avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate card de credit-sfat
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

card de credit-sfat

Am avut un card de credit si am solicitat inchiderea acestuia in luna martie.
2012.
Acum o luna am vrut sa-mi fac un credit pentru casa si se pare ca cererea mi-a fost respinsa datorita faptului ca cei de la banca m-au bagat in biroul de credite. Apar cu o suma restanta de 16 lei.

Ce pot face in acest caz pentru a putea fi stearsa din biroul de credite?

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:12, 17 Decembrie 2012
Cand ai solicitat inchiderea, trebuia sa-ti iei de la banca o hartie ca ti s-a inchis contul, acum cred ca v-a fi mai greu sa faci asta daca a trecut atat timp. Din cate stiu, cred ca 7 ani esti in Biroul de credit pana se sterge respectiva datorie....
Hartia o am.

In acest caz pot sa fac o reclamatie?
da, ar fi bine sa mergi la banca la care ai solicitat inchiderea si sa ceri mai multe lamuriri. Ar fi posibil sa fi inscrisa in biroul de credite chiar daca ti-a dat hartia, daca cumva ai avut vre-o restanta la card, cine stie cand, iar in acest caz, chiar daca ti inchis cardul, ramai inscrisa cu acea datorie care ai avut-o candva.......
Decizia nr.105/2007 (intrata in vigoare in martie 2008) a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a introdus obligativitatea instiintarii prealabile a cetateanului, in scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, cu cel putin 15 zile inainte de data transmiterii datelor (inclusiv cele rezultate din aplicarea comisioanelor sau din majorari ale ratei dobanzilor) catre biroul de credit, indiferent daca este vorba de informatii pozitive sau negative.
Puteti citi mai multe in acest topic
www.avocatnet.ro/content/for...

Faceti o cerere catre banca in care solicitati sa vi se spuna cand si prin ce mijloc din cele prevazute in decizie v-au anuntat ca le datorati acea suma iar daca nu o pot face sa ceara Biroului de Credit stergerea dvs. din baza de date a clientilor rau-platnici.
Precizati ca in caz contrar veti face plangere catre ANSPDCP (gasiti detalii la link-ul pe care vi l-am pus).

Completare
Inregistrarile se pastreaza 4 ani de la ultima actualizare, nu 7.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou de credit ElenaEne96 ElenaEne96 Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)
Lista neagra datornici banci julia61 julia61 buna ziua, daca am platit datoria restanta la un card de credit ,datorie preluata de o firma de recuperare in cat timp voi fi stearsa de pe lista neagra a ... (vezi toată discuția)
Rate achitate la zi, banca le vede restante, raportare in biroul credite distroe distroe Buna ziua. Avem un credit de nevoi personale fara ipoteca, in euro, la care am achitat rata luna de luna fara intarzieri mai mari de cateva zile. La una din ... (vezi toată discuția)