avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Detin pamant, am dreptul sa beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Detin pamant, am dreptul sa beneficiez de somaj?

Sotul meu a mostenit de curand 2 ha de pamant (de la parinti). Daca este disponibilizat va avea drept la ajutor somaj ?
Cel mai recent răspuns: Erika Diana , Consilier juridic 17:45, 21 Iunie 2010
da, legea prevede numai sa-si piarda locul de munca din motive neimputabile
bineinteles. Beneficiaza de indemnizatie somerii care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

au un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj elena69 elena69 Va rog , daca poate cineva sa-mi spuna , daca beneficiez de somaj daca in actul de succesiune am impreuna cu sora mea 1,5 ha pamant in alt judet (vezi toată discuția)
Somaj amrita950 amrita950 Buna ziua, Cum pot desface contractul de munca al unui angajat in asa fel incat acesta sa beneficieze de somaj? Care este baza legala? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? simona_iunie simona_iunie Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj, avand in vedere ca am fost in somaj in perioada aug.2010- febr.2011, am lucrat din febr.2011 ... (vezi toată discuția)