avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura cu ordonantele parchetului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura cu ordonantele parchetului

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat caci sunt intr-o mare ceata. am o ordonanta a parchetului de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative in suma de 900 lei a unei persoane care nu are cum sa o plateasca si vrea sa i se transforme in ore de munca in folosul comuntatii. nu stiu care eate procedura cu aceste ordonante. va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: nutzy , utilizator 11:50, 19 August 2010
Ordonanta se comunica si AFP . Acestia o vor executa silit , bineinteles , daca are bunuri in posesie care pot fi valorificate .
Asta daca nu intervine termenul de prescriptie .
Amenzile administrative aplicate de procuror se prescriu in termen de 1 an .
Cel mai bine este sa depuneti o cerere la administratia finantelor ptr a va esalona plata amenzii administrative ptr motivele prezentate mai sus .
Sau daca apreciati nelegala sanctiunea aplicata de catre procuror , puteti face plangere impotriva ordonantei acestuia conform art 278/1 CPP in vederea inlocuirii amenzii administrative cu o alta sanctiune cu caracter administrativ dintre cele prevazute de art 91 CP .
termenul de prescriptie a executarii sanctiunilor cu caracter administrativ este de un an.
astfel de sanctiune se pune in executare de catre organul judiciar care a aplicat-o, iar punerea in executare se face prin trimiterea uni extras din ordonanta sau hotararea judecatoreasca catre administratia finantelor publice de pe raza in care-si are domiciliul stabil invinuitul sau inculpatul, in conformitate cu prevederile art. 442 si 443 din codul de procedura penala, coroborat cu legea finantelor publice (nr. 50/2002).
astfel, amenda administrativa devine creanta fiscala si se face venit la bugetul general consolidat al statului, iar pentru aceasta se va emite de catre administratia financiara un aviz de plata, iar ulterior o somatie insotita de titlu executoriu.
conform codului de procedura fiscala, art. 131, dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui în care a luat nastere acest drept.

din cate cunosc eu doar amenzile contraventionale, aplicate in baza OG nr. 2/2001, se pot transforma in ore de munca in folosul comunitatii, daca nu exista posibilitati de executare silita.

in rest, toate cele bune!


Aceste ordonante ale paqrchetului se pot ataca in temeiul
prevederilor art. 278, ind 1 C.pr.pen, in termen de 20 de zile
de la comunciarea lor.
va multumesc!
Este mai bine sa o achite,pt.ca oricum se trece la executare silita...nu o sa mai poata plati nici o taxa sau impozit pana nu achita amenda.Sa nu faca plangere impotriva solutiei procurorului,pt.ca mai mult decat atat nu va obtine.

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi de circulatie pici80 pici80 as vrea sa stiu cand se prescrie o amenda de circulatie si o amenda administrativa (vezi toată discuția)
termen prescriptie amenda administrativa auto musati musati Va rog sa-mi spuneti in cat timp se prescrie o amenda administrativa.multumesc (vezi toată discuția)
Amenda administrativa GeSStapo88 GeSStapo88 Buna seara . Continutul subiectului consta in: \\"...pentru fapta savarsita (loviri si alte violente) vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a ... (vezi toată discuția)