"...pentru fapta savarsita (loviri si alte violente) vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzii in suma de 600 de lei si cheltuieli judiciare in suma de 20 lei, care vor fi achitate in termen de 20 de zile la DGFP .
Neplata amenzii si a cheltuielilor judiciare, in termenul fixat, duce la executarea silita prin dare in debit la Administratia Finantelor Publice X "
"Împotriva ordonantei puteti face plangere la prim procurorul Parchetului de pe XXXX(adresa) , in termen de 20 de zile de la data primirii comunicarii , in conformitate cu dispozitiile art 278. alin.3 din Codul de procedura penala . "
Acestea fiind spuse am doua nelamuriri :
1) Daca in termen de 20 de zile de la data primirii comunicarii nu platesc acele cheltuieli de judecata si amenda administrativa , se duc la AFP , aceasta este singura masura care se poate lua in privinta mea ?
2) Daca fac plangere impotriva comunicarii se poate ajunge la ce ?
1. Daca nu platiti in termenul de 20 de zile, amenda merge la AFP si acestia demareaza executarea silita impotriva Dvs. Da, este singura masura=executarea silita.
2. Daca faceti plangere la prim procuror este posibil ca:
a) sa va fie respinsa plangerea si sa se mentina dispozitiile privind amenda administrativa si plata acelor sume.
b) sa se constate ca sunteti nevinovat si sa fiti scos de sub urmarire penala. In acest caz nu veti mai achita nicio suma de bani.
Din cate am citit pe acele foi care le-am primit , scrie ca am fost scos de sub urmarire penala . De vinovatie nu cred ca pot scapa ar fi ideal dar greu de crezut ca o sa se intample acest lucru .
Ok si daca acele cheltuieli se vor duce la AFP , le pot plati dupa de ex. peste 3 luni cand am banii fara nici o problema ?