avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am intarziat cu plata amenzii administrative
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am intarziat cu plata amenzii administrative

Acum cateva luni am primit o amenda administrativa. Dupa cum am inteles la vremea respectiva, termenul de prescriptie este de un an, dar oricum intentionam sa platesc amenda. Acum am observat ca pe comunicarea amenzii este trecut ca eram obligat sa platesc in termen de 15 zile de la data primirii comunicarii. Intrbarea mea este: daca ar fi sa platesc acum amenda am ceva suplimentar de facut (platit sau ceva proceduri) sau doar platesc amenda si costurile la trezoreria mentionata in comunicare si duc chitanta unde trebuie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:24, 22 Ianuarie 2014
In 20 de zile de la comunicare trebuia sa platiti amenda administrativa, iar daca ati facut plangere la prim procuror dupa respingerea acesteia.Dupa ce o platiti sa duceti la grefa parchetului dovada, daca a trecut o perioada mai mare este posibil ca amenda sa fi ajuns la fisc în vederea executării amenzii potrivit dispoziţiilor legale privind executarea silită a creanţelor fiscale şi cu procedura prevăzută de aceste dispoziţii.
Doar amenda trebuie platita.
Nu aveti penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa GeSStapo88 GeSStapo88 Buna seara . Continutul subiectului consta in: \\"...pentru fapta savarsita (loviri si alte violente) vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar - necesar la angajare - rog urgent raspuns mmyry mmyry Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Termen plata amenda administrativa laau laau Care este termenul in care trebuie platita o amenda administrativa? In documentul transmis de Parchet nu este precizat acest lucru. Daca contest aceasta ... (vezi toată discuția)