Buna ziua, sunt incepatoare intr-ale achizitiilor publice, am urmatoarea problema: pentru instalarea unui sistem de alarma de 7500 ron ce pasi trebuie sa urmez? Eu am cerut 3 oferte de la 3 firme, initial am calculat un necesar de materiale pe baza carora am cerut oferte, apoi am incheiat contractul cu firma care oferea pretul cel mai mic. Am procedat corect, trebuie sa mai fac altceva decat plata dupa instalarea sistemului? Va multumesc!
Intr-adevar, este suficient documentul justificativ(factura, contract, etc), dar mi se pare recomandabil sa procedezi precum colega pirina, pentru ca vine nu`s ce baiat destept (de-al "lor" sau "de-al nostru"peste 2 ani, in control, si te intreaba de ce ai cumparat, ptr. ca el asa crede, ca nu trebuia sa cumperi, cheltuiala e inutila si ai avut tu vreun interes al tau, etc,etc. Si atunci justifici de ce si de ce de la cineva si nu de la altcineva, etc. etc..Cat dureaza sa faci o NJ si sa iei 3 oferte de pe net?
Parerea mea. Daca faci in plus, un act care nu esti obligat, nu te intreaba nimeni nimic, mai rau este invers.
Nota justificativa trebuie sa fie legata de necesitatea cumpararii respectivului produs,se specifica pozitia din Planul anual de achizitii,daca figureaza in acesta ,daca nu figureaza se face o anexa la plan in care se trece produsul si se aproba de conducatorul autoritatii contractante.Pentru cumpararea directa nu se face NJ privind alegerea procedurii,pentru ca asa cum s-a afirmat si mai sus ,aceasta nu este o procedura in sine.