Ce se poate face pentru ca o persoana aleasa in conducerea unui sindicat sa fie inregistrata in registrul special de la judecatorie si dupa depasirea termenului legal de 30 zile?Este posibil sa nu mai beneficiaze de protectia speciala specifica liderului de sindicat?Legea sindicatului nu spune nimic despre situatia aceasta,iar persoana respectiva este 'expusa" actiunilor angajatorului...
multumesc fain de raspunsuri....dar tot mai am nedumeriri...Daca angajatorul a recunoscut calitatea de membru in condcerea organizatiei sindicale pe baza procesului verbal de alegere si prin invitarea la sedintele consiliului de administratie in calitate de lider atunci mai poate pretinde ca aceea 'calitate' de lider a angajatului sau nu ii este opozabila pentru ca nu i inscris in registrul special la judecatorie?Sa zicem ca intr o zi pretinde asta"hai,ma, ca tot ce spui tu nu imi este opozabil pentru ca numele tau nu i in registrul special de la "jude"!!!!!
Atunci nu este nicio problema daca angajatorul a recunoscut calitatea de lider de sindicat a acelei persoane ... totusi este bine sa faceti si inscrierea in registru.
Cred ca, pe langa institutia decaderii mai functioneaza uneori si cea a "nebagarii de seama" ;) ...daca n-a trecut chiar o vesnicie peste cele 30 de zile (de fapt, decaderea ar trebui sa fie si invocata de cineva, iar procedura este necontencioasa). E mai ieftina incercarea decat refacerea maldarului de hartii.
Sindicat
andonik
Dupa alegeri pentru lider sindicat a fost ales un alt lider, ce trebuie facut in continuare? Inregistrare la tribunal? Cine trebuie sa faca instiintarea la ... (vezi toată discuția)