avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aport capital social in natura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aport capital social in natura

As avea urmatoarea intrebare daca ma poate ajuta cineva.

Detin un SRL si in acelasi timp in calitate de persoana fizica detin un fel de atelier.
As dori sa fac o activitate legata de productie de mobilier.
M-am gandit ca acel atelier sa il aduc ca si aport la capitalul social.
Am citit ca exista doua variante de aport in natura la capitalul social si anume cu drept de proprietate si cu drept de folosinta.
Ati putea sa imi spuneti care este diferenta mai exacta intre ele? M-ar interesa in sensul in care in viitor voi dori sa vand acel atelier care ar fi procedura sau varianta mai simpla?

Si a doua intrebare ar fi legata de procedura de la ONRC, si anume cat timp ar dura si cam ce costuri ar fi?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:57, 21 Iunie 2010
Am citit ca exista doua variante de aport in natura la capitalul social si anume cu drept de proprietate si cu drept de folosinta.

Nu exista decat o varianta : dreptul de proprietate si inclusiv de folosinta va fi al societatii !
Aportul in natura se evalueaza de catre un evaluator autorizat !
costuri ONRC aprox 500 lei
termen 3 zile
Multumesc pentru raspuns.

Ati putea sa imi spuneti si unde as putea gasi un evaluator autorizat si cat ar costa?
De asemenea daca mai sunt si alte taxe in plus fata de ONRC? Taxe notar de ex.?

Va multumesc
mai exista varianta sa faceti un contract de comodat intre dvs ca pf si srl.
in acest fel bunurile respective nu vor intra in prop soc.
In concluzie ca si Ioana Cristea nu prea va recomand acest lucru
E mai mare daraua decat ocaua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea capitalului social in natura anakarenina1 anakarenina1 Buna ziua, din punct de vedere fiscal majorarea capitalului social cu un aport in natura ( terenuri , constructii civile vechi, cladiri ), ce implicatii ... (vezi toată discuția)
Un srl detine aport in natura un teren si o constructie. alex_aditza@yahoo.com alex_aditza@yahoo.com Buna ziua. Un SRL detine aport in natura un teren si o constructie. Acestea au fost aduse ca aport in natura la capitaul social in anul 1995 de catre ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu cladire din patimoniul societatii Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu buna ziua! un srl detine o cladire in val x lei.Doreste majorarea capitalului social cu valoarea acestei cladiri,este posibil?trebuie efectuata si o ... (vezi toată discuția)