avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata contributiilor sociale de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata contributiilor sociale de catre angajator

Buna ziua
lucrez de 5 ani la o societate si astazi am aflat de la contabilitate ca nu mi s-au platit de catre angajator contributiile retinute din salariu si nici cele datorate de angajator.Ce ma sfatuiti sa fac?va multumesc
Cel mai recent răspuns: roxxa_m , utilizator 19:05, 21 Iunie 2010
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

De asemenea, aveti deschisa calea sesizarii ANAF in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
va multumesc mult pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributilor elialy elialy tot la firma unde lucrez nu s-au platit contributile catre stat dar pe fisa de salar sant retinute. Ce ar trebui sa facem? (vezi toată discuția)
Contract individual Mares121 Mares121 Bună... Am lucrat la o s.c. 2 ani, am avut doar contract individual simplu, fără a mi plăti dările la stat!teapa) Vreau sa ies la pensie și m ar ajuta ... (vezi toată discuția)
Despre contributii sociale nicole86 nicole86 se poate ca o societate comerciala sa nu plateasca contributiile sociale pt angajati? si nimeni sa nu se sesizeze?!:O (vezi toată discuția)