avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj- angajare o luna -somaj ! este posibil ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj- angajare o luna -somaj ! este posibil ?

asa dori sa stiu in cazul in care o persoana este angajata din perioda de somaj iar apoi disponibilizata dupa o luna mai are dreptul la somaj ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 22 Iunie 2010
1. Da, are dreptul daca indeplineste cele doua conditii legale:
- sa-i inceteze CIM din motive neimputabile salariatului;
- in ultimele 24 de luni sa aiba 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Perioada cat a fost in somaj nu este perioada de cotizare asa ca din cele 24 de luni se scade perioada de somaj si trebuie sa-i ramana 12 luni de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj pvs pvs Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Somaj shure shure dupe expirarea perioadei de somaj , cat timp trebuie sa lucrez , pt a putea beneficia iar de ajutor de somaj (vezi toată discuția)
Somaj Dana_Burcea Dana_Burcea buna ziua,am lucrat 3 luni la o firma ,dupa care mi au spus ka ma vor trimite in somas,dar eu am mai fost 7 luni in somas,din noiembrie pana in mai anul ... (vezi toată discuția)