avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision de rambursare anticipata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision de rambursare anticipata

se mai plateste sau nu comisionul de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila?
Cel mai recent răspuns: relav_2010 , utilizator 11:48, 11 Septembrie 2010
Buna ziua !
Ordonanţa de urgenţă privind diminuarea sau eliminarea comisioanelor de rambursare anticipată a creditelor a fost publicată, vineri, în partea I a Monitorului Oficial. Astfel, va fi eliminat comisionul de rambursare anticipată a creditelor bancare, în cazul contractelor cu dobândă variabilă. Prevederile noului act normativ vor fi aplicate atât contractelor noi de credit, cât şi celor care se află în derulare, indiferent de valoarea acestora, stipulează legea publicată în Monitor.
Conform noilor reglementãri, băncile au dreptul de a percepe un comision de rambursare anticipatã de maximum un procent în cazul în care perioada rãmasã din contract este mai mare de un an. Dacă contractele sunt sub un an, atunci comisionul nu poate depăşi 0,5 la sutã. Prevederile legale se vor aplica la creditele de consum, la cele ipotecare şi de leasing, iar băncile vor trebui sã modifice contractele existente în termen de 90 de zile.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Marius Zaharia, Avocat
codreanud a scris:

se mai plateste sau nu comisionul de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila?

OUG nr. 50/2010 publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 389 din 11 iunie 2010, prevede eliminarea comisionului de rambursare anticipată la creditele cu dobândă variabilă, atât a celor cu garanţii imobiliare, cât şi a celor fără acest tip de garanţii, precum şi limitarea la 1% a comisioanelor la credite cu dobândă fixă.
nu se mai plateste iar legea se va aplica si retroactiv pentru creditele existente cf OUG 50/2010 din data de 21 Iunie 2010, in plus ar fi indicat sa cititi aceasta ordonanta mai ales daca aveti intentia de a mai contracta un credit ca sa stiti exact ce obligatii au bancile (mai ales cu privire la costuri in plus nu mai au dreptul sa va plimbe aiur
Pe aceesi tema a acestei ordonante, as avea o intrebare: ordonanta elimina in mod explicit comisionul de acordare. La contractele aflate in derulare si la care s-a platit acest comision, ce se intampla?

Multumesc.



Va rog, sa mentionati art. din oug 50/2010 care precizeaza despre comisionul de rambursare, daca valabilitatea contractului depaseste 1 an la momentul rambursarii anticipate.


Va multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit achitat anticipat bgeta bgeta care este legea care prevede ca la plata creditului anticipat nu se mai percepe comision (vezi toată discuția)
Probleme banci bugariu bugariu ce a dus nou oug 50 2010 fata de vechea oug 50 2010 di iunie (vezi toată discuția)
Comision de risc la credit bancar alexauto1 alexauto1 Buna ziua ieri am fost la banca (BRD) unde am un credit de nevoi personale fara giranti si fara garantie imobiliara, sa vad despre ce este vorba cu actul ... (vezi toată discuția)