avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de indemnizatie daca lucrez doar 4 ore?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de indemnizatie daca lucrez doar 4 ore?

buna ziua. pana la data de 30 mai am avut un alt loc de munca de la care mi-am dat demisia..de la 1 iunie lucrez la o alta firma ca angajat part-time deci doar 4 ore/zi... pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?
si va rog daca imi puteti raspunde si la aceasta intrebare.. firma la care am lucrat inainte nu mi-au eliberat inca cartea de munca.. am vb ieri cu ei si au spus ca peste 2-3 saptamani o pot lua...cei la care lucrez acum imi pot face angajarea daca nu am cartea de munca? sau ce documente trebuie sa dau ca sa fiu sigura ca imi platesc taxele corect? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 4 Septembrie 2017
Buna.

am ridicat si eu aceeasi problema, respectiv cea cu norma de 4ore/zi. si raspunsul este da, poti beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului, deoarece nu conteaza cate ore lucrezi pe zi ci daca ai venituri supuse impozitarii.

Simona.Teschere a scris:

Buna.

am ridicat si eu aceeasi problema, respectiv cea cu norma de 4ore/zi. si raspunsul este da, poti beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului, deoarece nu conteaza cate ore lucrezi pe zi ci daca ai venituri supuse impozitarii.



Iti mltumesc frumos pentru raspuns, mi-ai luat o piatra de pe inima.. ceea ce am uitat sa mentionez este ca in luna mai am beneficiat de 6 zile fara plata deoarece nu aveam de munca si refuza sa ne dea somaj...as vrea sa stiu daca este o problema tinand cont ca si luna mai am lucrat part-time.Va multumesc frumos pentru raspuns
Pentru a primi indemnizatia pentru cresterea copilului nu conteaza daca aveti contract cu norma intreaga sau norma redusa. Dar trebuie sa tineti cont de urmatoerele: pentru a primi indemnizatia pentru ingrijire copil pana la 2 ani trebuie sa lucrati, in timpul celor 12 luni anterioare datei nasterii copilului in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit, cel putin jumatate din zilele lucratoare din luna. Prin exceptie, se accepta o singura data ca zilele lucrate sa fie constituite dintr-un numar mai mic de zile lucratoare.

Deci, cele 6 zile de cfs in luna mai nu reprezinta o problema.

Insa, eu nu inteleg, spuneti ca de la 1 iunie v-ati angajat in alta parte si intreabti daca angajotul va poate inregistra contractul fara cartea de munca, sa inteleg ca nu vi l-a inregitrat pana acum?
Vorbiti cu acesta si vedeti daca vi l-a inrefistrat sa nu va treziti cu o luna descoperita, ca altfel nu veti beneficia de indemnizatie.
Contractul de munca poate fi inregistrat fara cartea de munca, veti da o declaratie prin care sa specificati ca aceasta este la fostul angajator.
Va multumesc frumos pentru raspuns... din pacate a intarziat cu inregistrearea contractului si acum nu stiu daca va putea face contract retroactiv....... din cate am citit aici pe forum se poate face dar poate primii amenda... imi puteti spune cum trebuie procedat? Va multumesc frumos
am inteles aici pe forum ca un contract trebuie inregistrat cel tarziu 20 de zile... daca semnez contractul de la data 8 sau 10 iunie ca sa nu treaca peste aceste 20 de zile? voi mai putea beneficia de indemnizatie? tinand cont ca am si acele 6 zile fara plata din luna mai?Va multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Îndemnizație creștere copil jesy jesy Cine mă poate lămuri? Ca să beneficiezi de indemnizație creștere copil, trebuie să ai 1 an lucrat până la data nașterii. Dar acel an, contează dacă ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru copil gina36 gina36 Buna ziua.Doresc sa va intreb daca as beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ,daca de 8 ani cotizez la Casa de Pensii (si voi continua cotizarea ) ... (vezi toată discuția)