avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la ordin - avalist
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la ordin - avalist

Buna ziua

O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. Totodata vrea sa oblige si sotiile sa semneze contractul de credit sub pretextul ca sunt avalisti desi nu au nici o calitate in societate.
Sotiile asociatilor au acceptat avalizarea biletelor la ordin dar in mod justificat consider eu refuza sa semneze contractele de credit ale persoanei juridice unde sotiile nu sunt asociate .
Din discutiile cu banca aceasta a motivat ca au avut un caz in care instanta a respins executarea avalistului pe motiv ca acesta nu a semnat contractul de credit. Mi se pare aberant si eu am executat avalisti si nu m-am lovit de asa o problema.Dvs. ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin - avalist Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. ... (vezi toată discuția)
Semnaturi pe bilete la ordin kordo kordo Buna ziua . La un credit bancar pt societate comerciala , cu garantie imobiliara , am semnat cu asociatul doua bilete la ordin , iar pe aceste bilete au mai ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)