Daca mostenitorii,nu se inteleg pentru dezbaterea succesiunii la notariat,exista posibilitatea dezbaterii acesteia in instanta si asa... separarea lor pe cote parti.
Este posibil ca, pentru un contract de prestari servicii cu o clauza " mostenitorii preiau acest contract"sa nu putem delimita mostenitorii- cei care doresc continuarea contractului de cei care nu doresc acest lucru-? Este posibil ca, penalitatile pentru rezilierea contractului sa fie suportate de catre toti mostenitorii, chiar daca o parte dintre acestia, ar dori continuarea contractului? Acest contract, fiind indivizibil (a fost semnat de toti beneficiarii in acelesi timp) mostenitorii raman legati definitiv de acesta, fara posibilitatea de a lua fiecare o decizie in numele sau? Daca la succesiune, mostenitorului ii revine o cota parte atat din activ cat si din pasiv, cum acest contract nu poate fi divizibil intre mostenitori chiar daca el a fost indivizibil in momentul semnarii?
Din cauza programului de operare, pot aduce unele clarificari numai aici,cu tasta "editeaza".
Este vorba despre un contract de prestari servicii(cu clauza) si de un contract de mandat, subsidiar pentru retrocedarea unui imobil.La decesul unuia dintre beneficiarii contractului de prestari servicii,mostenitorii nu se inteleg in legatura cu continuarea sau nu a contractului de prestari.Contractul de mandat, incetand la decesul unuia dintre mandanti, mandatarii, doresc semnarea contractului numai cu toti mostenitorii in acelasi timp, ceea ce nu se poate, pentru ca nu toti,sunt de acord cu semnarea lui .Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns:
themis , utilizator
15:09, 22 Iunie 2010