avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara gravida

Buna ziua,

Am anuntat in scris angajatorul ca sunt insarcinata si acum m-a convocat la cercetare disciplinara.
Ce sanctiuni mi se pot aplica? Daca intru in concediu medical mi se mai aplica sanctiunea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:22, 22 Iunie 2010
1. In scrisoarea de convocare la comisia de cercetare disciplinara prealabila trebuie sa se specifice si motivul cercetarii adica abaterea disciplinara savarsita.
2. Chiar daca sunteti gravida trebuie sa respectati disciplina in unitate.
3. Daca angajatorul va insceneaza o fapta de indisciplina din cauza sarcinii dvs. nu procedeaza legal si veti putea sa contestati decizia de sanctionare la Tribunal (oricare a fi sanctiunea.
4. Sanctiunea poate fi de la avertisment scris, reducerea salariului pe o perioada de 1-3 luni pana la concedierea disciplinara.
5. Daca sunteti in concediu medical nu sunteti obligata sa va prezentati la comisie.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Sa inteleg ca totusi ma poate concedia disciplinar?
christina_d a scris:

Sa inteleg ca totusi ma poate concedia disciplinar?

Legea prevede ca este interzisa concedierea pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
Multumesc. Cat dureaza perioada de cercetare disciplinara?
Spuneti-ne mai multe detalii : de ce va cerceteaza disciplinar? v-au trimis convocare la domiciliu? daca da,ce motive erau mentionate?

Alte discuții în legătură

Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract adelinepiper adelinepiper O societate poate sa desfaca un contract de munca disciplinar daca angajatul este in concediu medical. va rog si temei legal.... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)