avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare succesiune prin neacceptare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare succesiune prin neacceptare

Buna ziua!
Am un caz sa zic asa mai special, tatal meu a decedat in 2007, s-a facut succesiunea, dupa el a ramas un apartament cu doua camere. In fata notarului public m-am prezenta eu si sotia tatalui meu (mama mea vitrega) care la vremea respectiva a renuntat prin neacceptare la mostenire in favoarea mea iar eu i-am oferit in schimb uzufruct viager pe tot apartamentul si toate bunurile din casa (eu am locuinta mea personala in alta localitate).
Influentat de alte persoane acuma cere revocarea succesiuni si isi cere partea care ii revine dupa tatal meu. Specizez ca apartamentul respectiv a fost cumparat de tatal meu inainte de casatorie cu mama mea vitrega, dar ratele s-au platit in timp ce erau casatoriti.
Poate mama mea vitrega sa ma deposedeze de mostenire?
Multumesc!
Nu , mama dvs vitrega nu mai poate face nimic! Incearca sa va intimideze dar nu trebuie sa cedati. In cazul in care va solicita in instanta revocarea succesiunii va trebui sa va numiti un aparator care sa va reprezinte pentru a fi 100% sigur de reusita!
Succes!
nu
Trebuie vazute actele.Pana una alta nu ar strica sa vada un avocat actele.Doar asa ati putea stii mai clar cum se prezinta situatia.
Mama mea vitrega nu apare in nici un act (cf mai vechi, titlu de proprietate) toate sunt pe numele tatalui meu, iar acuma pe cf apare doar numele meu in partea II-a ca mostenitor intabulat sub nr xxxx iar mama mea vitrega in partea a III-a cu drept de uzufruct viager.
Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie ciprigst ciprigst In anul 2009 am primit prin donatie de la parintii mei o casa si tren agricol acestia rezervandu-si drept de uzufruct viager, anterior donatiei, proprietarul ... (vezi toată discuția)
Succesiuni pentru casa Monica21 Monica21 Parintii tatalui meu au divortat si casa in care locuiau s-a partajat in 2 adrese diferite, un fel de duplex..fie casa 1 si casa 2..Casa 1 a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)