In anul 2009 am primit prin donatie de la parintii mei o casa si tren agricol acestia rezervandu-si drept de uzufruct viager, anterior donatiei, proprietarul bunurilor pe acte fiind doar mama mea. In 2015 mama mea a murit, iar acum tatal meu doreste sa anuleze contractul de donatie pe motiv ca ar mai exista un mostenitor. Eu am investit in casa in aceasta perioada sume mari de bani pt renovare insa nu am pastrat chitante sau facturi. As putea sa ii cer tatalui meu daune pt investitiile facute deoarece a declarat atunci ca bunul donat este liber la masa succesorala, iar acum spune ca a declarat mincinos? (Eu nu investeam in casa daca stiam ca are o problema din punct de vedere legal)
Buna seara,
1. V-au donat PARINTII sau mama?
Daca donatia este a ambilor desi pe actul de vanzare cumparare era trecuta ca titular mama si scria ca este casatorita atunci tatal era si el coproprietar si nu mai poate revoca donatia.
2. Mergeti la un notar si solicitati dezbaterea succesiunii de pe mama aratand ca exista si tatal si si acel act de donatie.
Veti obtine un certificat de mostenitor din care va rezulta ca nu exista bunuri in masa succesorala.
3. Despre ce alt mostenitor este vorba?
Proprietar in cf era mama mea. Fiind casatorita cu tatal meu, la incheierea actului de donatie a fot trecut si tatal meu ca si uzufructuar.
Mostenitorul care a aparut este un urmas al fratelui meu vitreg careva decedat in anul 2007, despre care eu stiam ca ar fi discutat cu privire la mosteniri, si acesta ar fi renuntat in schimbul unor sume de bani ( nu am gasit nici o hartie care sa ateste acest lucru)
Succesiune
victor_2013
Buna seara,
Tatal meu a decedat, luna trecuta. El a fost casatorit de doua ori prima data cu mama mea din care a divortat in 1995, iar la partaj a plecat cu ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire???
Retardila
Mama mea re-casatorita in anii \'60, impreuna cu tatal vitreg au \\"pasat\\" (habar nu am prin ce metoda) apartamentul detinut de ei fratelui meu ... (vezi toată discuția)