Mama mea re-casatorita in anii '60, impreuna cu tatal vitreg au "pasat" (habar nu am prin ce metoda) apartamentul detinut de ei fratelui meu vitreg....Ambii au murit (primul a fost tatal meu vitreg), eu nu am mostenit nimic, din moment ce apartamentul situat intr-o zona selecta a fost trecut anterior pe numele fratelui meu vitreg. Este atacabil acest lucru? Nu ca as insista foarte tare, dar macar as vrea sa stiu daca am fost inselat cu premeditare sau numai "instinctiv"....Multumesc pentru orice informatie cu temei llegal!
Apartamentul era bun comun al mamei si al tatalui vitreg sau era bun propriu al tatalui vitreg inainte de casatorie?
Daca era bun comun trebuia sa va revina si dvs. o cota parte si nu aveau dreptul sa il "doneze" fratelui vitreg.
Daca ar fi fost doar al tatalui, n-ar mai fi "pasat" impreuna, nu ? Aveau dreptul sa faca orice cu apartamentul lor, insa pt ca donatia facata de mama va incalca dvs dreptul la rezerva succesorala , puteti ataca acest act. Conteaza insa cand a decedat mama ca dvs aveti un termen de 3 ani de cand a decedat in care puteti ataca aceasta donatie.
Ar trebui sa va interesati si prin ce act au instrainat proprietatea, poate a fost un contract de intretinere, poate de vanzare, astea nu prea sunt de atacat ca aveti sanse mici de reusita chiar daca ati fi in termen.
Multumesc pentru reactia Dvs.!
Nu prea am - mai precis nu am de loc - date despre cum am fost "ocolit".....
Proprietatea a fost dobandita de mama+tatal vitreg, intai a decedat tatal vitreg, "urmasul de drept" a vandut, din informatiile pe care le-am primit, apartamentul in acest an.
Nu stiu in ce masura poate incheia un fiu un contract de intretinere, in cazul unui contract de vanzare-cumparare trebuind sa fie niste documente care impun oarecari dari si catre stat...
Ciar nu stiu ce sa fac, nu sunt ciar dependent de aceasta mostenire, dar acum mi se pare ca am cam fost "tras pe sfoara" ...
Mostenitor pasiv?
trennet
Buna seara,
.
In urma cu 20 de ani mama mea naturala si tatal meu vitreg au vandut apartamentul pe care il detineau impreuna fiului lor (fratelui meu doar de ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune
michelle2011
Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)