avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mostenitor pasiv?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mostenitor pasiv?

Buna seara,
.
In urma cu 20 de ani mama mea naturala si tatal meu vitreg au vandut apartamentul pe care il detineau impreuna fiului lor (fratelui meu doar de mama).La perfectarea actelor eu nu am fost prezenta si nu am dat nici o declaratie pro sau contra.
Vreau sa stiu daca si eu aveam dreptul la acel apartament fiind fiica mamei sau trebuia sa-mi dau acordul privind vanzarea apartamentului.
Cineva mi-a spus ca sunt mostenitor pasiv.
Doresc mai multe informatii privind acest subiect.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:07, 10 Martie 2011
In speta,daca tatal si mama dvs.erau propietarii de drept ai acestui imobil,puteau sa vanda acest imobil oricui doreau dansii.Nu era nevoie de acordul dvs.
A decedat mama dvs.?
Au decedat amandoi,prima mama apoi tatal.
Daca a vandut fiului, se prezuma a fi donatie, care poate fi atacata printr-o actiune numita reductiunea liberalitatilor excesive. Ati putea sa va recuperati rezerva succesorala. Conditia este sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de la decesul mamei, astfel a intervenit prescriptia si nu se mai poate face nimic.
Daca nu au trecut 3 ani, va recomand sa discutati cu un avocat in particular.
Succes!
adutescu a scris:

Daca a vandut fiului, se prezuma a fi donatie, care poate fi atacata printr-o actiune numita reductiunea liberalitatilor excesive. Ati putea sa va recuperati rezerva succesorala. Conditia este sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de la decesul mamei, astfel a intervenit prescriptia si nu se mai poate face nimic.
Daca nu au trecut 3 ani, va recomand sa discutati cu un avocat in particular.
Succes!

Utilizatorul ne-a relatat ca in urma cu 20 de ani s-a vandut imobilul.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Atac vanzare cumparare desire12 desire12 daca mama a vandut apartamentul celor doua surori fara stirea mea,ce se mai poate face ca sa-mi revendic partea,ambi parinti sunt decedati.va rog cine ma poate ... (vezi toată discuția)
Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)