avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atac vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atac vanzare cumparare

daca mama a vandut apartamentul celor doua surori fara stirea mea,ce se mai poate face ca sa-mi revendic partea,ambi parinti sunt decedati.va rog cine ma poate ajuta cu un sfat sau o solutie,ce ar trebui sa fac?multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:23, 27 Martie 2013
Daca apartamentul era bun propriu al mamei, aceasta putea sa instraineze acest apartament prin contract de vanzare cumparare, cui ar fi vrut. Daca apartamentul a fost bun comun al parintilor dvs. atunci mama avea cota de 1/4 din jumatatea sotului iar copii mosteneau 3/4 din jumatatea tatalui. Daca a instrainat apartamentul in aceste conditii, atunci puteti cere anularea actului de vanzare cumparare pentru ca v-a incalcat cota care va apartinea in calitate de fiica.
Cu stima,
av.M.Hornea
problema semnalata de dvs reclama o analiza de specialitate, nu se poate da un raspuns exact in forum, decat general, ceea ce nu va prea ajuta
Ati dezbatut succesiunea dupa mama dvs? Trebuie sa dovediti ca acest act de vanzare in faopt este o donatie, ca nu s a incasat pretul, este vorba de o actiune in simulatie dupa care cereti reductiunea liberalitatilor excesive pentru incalcarea cotei de rezerva succesorala, insa atentie actiunea in reductiune se face intr un termen de 3 ani de la data decesului.
nu sa facut nicio o succesiune,daca se facea stiam,daca sa vandut fara sa stiu nimic.am contactat un avocat si tot varianta asta mi-a zis dar ma costa 1000 de euro,bani pe care nu-mi permit avand salar minim pe economie.
apartamentul e luat impreuna cu tatal meu vitreg,deci daca mama si-a vandut partea din apartament nu am nicio sansa sa anulez cv?

Alte discuții în legătură

Mosteniri-donatie cu scutire de raport, efecte ContSters289635 ContSters289635 In anul 1995 parintii mei,i-au facut surorii mele,o donatie cu scutire de raport (apartamentul lor) fara sa stiu eu. La citeva luni, mama mea a decedat. Nu ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare ovidiu_puscasu ovidiu_puscasu am un teren mostenit prin actul de vanzare cumparare de la parinti mama fiind decedata tatal fiind vitreg poate sa mil anuleze fara acordul propietarului dak ... (vezi toată discuția)