daca mama a vandut apartamentul celor doua surori fara stirea mea,ce se mai poate face ca sa-mi revendic partea,ambi parinti sunt decedati.va rog cine ma poate ajuta cu un sfat sau o solutie,ce ar trebui sa fac?multumesc.
Daca apartamentul era bun propriu al mamei, aceasta putea sa instraineze acest apartament prin contract de vanzare cumparare, cui ar fi vrut. Daca apartamentul a fost bun comun al parintilor dvs. atunci mama avea cota de 1/4 din jumatatea sotului iar copii mosteneau 3/4 din jumatatea tatalui. Daca a instrainat apartamentul in aceste conditii, atunci puteti cere anularea actului de vanzare cumparare pentru ca v-a incalcat cota care va apartinea in calitate de fiica.
Cu stima,
av.M.Hornea
Ati dezbatut succesiunea dupa mama dvs? Trebuie sa dovediti ca acest act de vanzare in faopt este o donatie, ca nu s a incasat pretul, este vorba de o actiune in simulatie dupa care cereti reductiunea liberalitatilor excesive pentru incalcarea cotei de rezerva succesorala, insa atentie actiunea in reductiune se face intr un termen de 3 ani de la data decesului.
nu sa facut nicio o succesiune,daca se facea stiam,daca sa vandut fara sa stiu nimic.am contactat un avocat si tot varianta asta mi-a zis dar ma costa 1000 de euro,bani pe care nu-mi permit avand salar minim pe economie.
Donatie
calin felicia
Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)