avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri-donatie cu scutire de raport, efecte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri-donatie cu scutire de raport, efecte

In anul 1995 parintii mei,i-au facut surorii mele,o donatie cu scutire de raport (apartamentul lor) fara sa stiu eu. La citeva luni, mama mea a decedat. Nu m-am gindit o clipa sa fac succesiune. Acum,un an am aflat adevarul. Tatal meu este pe moarte. Vreau , sa stiu ,daca am vreo sansa, sa-mi revendic drepturile si in ce conditii. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:49, 26 Aprilie 2013
Nu aveti nici o sansa. Sora dvs e proprietara acum. Chiar daca ar mai exista o cale de anulare a donatiei,cum tatal dvs e pe moarte,nu mai poate alerga prin institutii.

Ar exista o cale de atac a actului de donatie,numai daca puteti dovedi ca parintii dvs nu au avut discernamant cand au donat apartameentul lor.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
Tarzan2012, utilizator
Aveto posiblitatea ca la decesul tatalui dvs sa cereti reductiunea donatiei pe cota parte de 1/2 ce a instrainat o dansul celeilalte fete daca vi se incalca rezerva succesorala. pe partea mamei nu mai puteti cere aceasta reductiune caci actiunea in reductiune se prescrie in trei ani de la deces.
Ce dovezi puteti prezenta in instanta pt. a dovedi ca ati aflat de donatie abia acum un an, data de la care s -ar calcula prescriptia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Atac vanzare cumparare desire12 desire12 daca mama a vandut apartamentul celor doua surori fara stirea mea,ce se mai poate face ca sa-mi revendic partea,ambi parinti sunt decedati.va rog cine ma poate ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare (donatie mascata) corneliadanciu corneliadanciu La moartea tatalui meu , dorind sa deschid taxa de succesiune , am aflat de existenta unui contract de vanzare cumparare incheiat intre parintii mei si fata ... (vezi toată discuția)