Problema suna cam asa: am un baietel nascut in 2003. In 2004, inainte de a implini 2 ani, am convenit cu sotul meu ca eu sa reincep activitatea iar el sa isi intrerupa activitatea si sa stea acasa cu copilul. Astfel ca in cursul anului 20004 a primit indemnizatie pt. crestere copil, fara sa aibe alte venituri.
Acum a primt de adminsitratia financiara o decizie de impunere prin care e obligat sa plateasca impozit pentru venituri necuvenite.
M-am informat, am citit Legea 19/2000 cu atentie, si n-am gasit nicaieri clar ca pentru sumele de care a beneficiat ar fi corect sa plateasca impozit...
Ar putea sa ma lamuresca cineva?
Cu multumiri.
In fisa fiscala aferenta anului 2004 (daca tot anul a fost in crestere copil) ar trebui sa apara venituri "0" ( zero). Sunt societati care au completat gresit fisele fiscale: au trecut indemnizatia de concediu crestere copil la venituri impozabile, iar la impozit retinut au trecut "0", caz in care la regularizare se calculeaza impozitul si se solicita achitarea acestuia. Fisa fiscala a sotului Dvs ar trebui sa fie....curata ;) .Verificati daca aceasta este completata corect de catre angajator.
Apropo, de ce ati scris "venituri necuvenite"? #-o Scrie asa ceva in adresa de la Adm.financiara?