avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia pt. crestere copil - se impoziteaza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia pt. crestere copil - se impoziteaza?

Problema suna cam asa: am un baietel nascut in 2003. In 2004, inainte de a implini 2 ani, am convenit cu sotul meu ca eu sa reincep activitatea iar el sa isi intrerupa activitatea si sa stea acasa cu copilul. Astfel ca in cursul anului 20004 a primit indemnizatie pt. crestere copil, fara sa aibe alte venituri.

Acum a primt de adminsitratia financiara o decizie de impunere prin care e obligat sa plateasca impozit pentru venituri necuvenite.

M-am informat, am citit Legea 19/2000 cu atentie, si n-am gasit nicaieri clar ca pentru sumele de care a beneficiat ar fi corect sa plateasca impozit...
Ar putea sa ma lamuresca cineva?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: diacorox , utilizator 10:35, 13 Iunie 2007
Este posibil sa mai fi obtinut si alte venituri din chirii, prestari de munci ocazionale, alte venituri.
nu a obtinut nici un fel de alte venituri!!!
a dovedit si cu fisa fiscala...
Contestati decizia la organul emitent. Ar fi bine sa va consultati cu un avocat sau un jurist pentru redactare.
parca termenul de contestatie era de 15 zile?
In fisa fiscala aferenta anului 2004 (daca tot anul a fost in crestere copil) ar trebui sa apara venituri "0" ( zero). Sunt societati care au completat gresit fisele fiscale: au trecut indemnizatia de concediu crestere copil la venituri impozabile, iar la impozit retinut au trecut "0", caz in care la regularizare se calculeaza impozitul si se solicita achitarea acestuia. Fisa fiscala a sotului Dvs ar trebui sa fie....curata ;) .Verificati daca aceasta este completata corect de catre angajator.

Apropo, de ce ati scris "venituri necuvenite"? #-o Scrie asa ceva in adresa de la Adm.financiara?
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2007
tana, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie de restituire a indemnizatiei pentru concediu crestere copil bucurel79 bucurel79 buna ziua ,am si eu o problema ,am fost in concediu crestere copil,am optat pentru un an ,am iceput serviciul dupa 6 luni mai exact in iunie 2013 data de 1, si ... (vezi toată discuția)
Veniturile din asigurari pot afecta indemnizatia creste copil? mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 buna ziua! Am o prietena care a realizat venituri din incheieri de asigurari in timpul concediului de crestere copil.A declarat la finante pe anul trecut ... (vezi toată discuția)
Somatie si executare silita marinela_sava marinela_sava Buna ziua. In 1 feb 2003 am nascut o fetita si dupa concediul postnatal am optat pentru concediul de crestere copil.Pe 1 feb 2004 am revenit la societate ... (vezi toată discuția)