avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... veniturile din asigurari pot afecta indemnizatia ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

veniturile din asigurari pot afecta indemnizatia creste copil?

buna ziua!

Am o prietena care a realizat venituri din incheieri de asigurari in timpul concediului de crestere copil.A declarat la finante pe anul trecut venitul suplimentar care a fost de 10 lei ( si-a facut asigurare doar pentru masina ei)pentru care a platit impozit la administatia financiara de 1leu.Intrebarea era daca poate face in continuare asigurari cat e in ccc?
Daca nu, ce se intampla cu indemnizatia primita pana acum?(odata cu incheierea de asigurari?a auzit ca nu trebuia sa realizeze venituri impozabile cat timp se afla in ccc.daca a gresit, cum sa o repare?

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 17:56, 11 Decembrie 2012
In perioada concediului pentru cresterea copilului, pentru care primeste indemnizația de crestere copil nu are voie sa realizeze venituri impozabile, in acest caz indemnizatia achitata se impută prin emiterea unei decizii de debit
.Pentru perioada respectivă trebuie să restituie ICC încasat necuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar realizat in timpul concediului pentru cresterea copilului stefi27 stefi27 Buna ziua Anul trecut, in luna februarie am realizat un venit suplimentar, rezultat din pilon pensii(P2). In acea perioada eram in concediu post natal, inca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinaserban84 alinaserban84 Buna ziua! Am doua probleme legate de indemnizatia crestere copil: 1. Am primit instiintare de la DPIJ ca in 3 luni ale anului 2010 (aprilie - iunie) am ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si icc danasla danasla Buna ziua,ma poate ajuta cineva va rog mult cu un sfat? urmeaza sa nasc pe 30 noiembrie,inca nu am intrat in concediul de maternitate deoarece nu stiu ... (vezi toată discuția)