avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare SRL cu 2 asociati catre o persoana fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare SRL cu 2 asociati catre o persoana fizica

Buna ziua!
Sunt unul dintre cei doi asociatii ai unei societati comerciale (SRL).
Firma mea nu a mai avut activitate de ceva timp. Ne gandeam sa o desfiintam, dar un amic doreste sa o cumpere. Toata contabilitatea firmei este in regula si a fost recent verificata de un expert contabil.

Ma intereseaza care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmam pentru a face vinzarea firmei? Va trebui sa ne ocupam si de schimbarea sediului social. De asemenea, ne puteti spune si un cost estimativ? Am gasit pe cineva care s-a oferit sa faca toate actele pentru noi pentru 10 milioane, insa ni s-a parut desult de mult mai ales ca suntem deja obisnuiti cu birocratia.
Ar putea cineva sa imi explice, deci, pe pasi, ce avem de facut? De asemenea, mi-ar fi de mare folos niste modele de contract.
Multumesc!
Intocmiti un contract de cesiune a partilor sociale in care ambii asociati cesioneaza in favoarea amicului .In el , in afara enumerarii drepturilor si obligatiilor partilor privind cesionarea , mentionati si datele legate de sediu. Mai departe , isi face el toate actele.Modelul de contract il gasiti si intr-o librarie sau taraba unde se vand carti de drept dar asta nu va ajuta decat orientativ pentru ca fiecare firma are specificul ei si conditiile pot fi substantial modificate. Pentru ce vi s-au cerut 10 milioane?
Pentru primul pas, ca sa nu ai probleme la Registrul Comertului, mergeti cu amicul la un notar pt incheierea contractului de cesiune parti sociale.Stie notarul cum sa-l faca, plus ca va fi legalizat. (sau la un avocat, acre il intocmeste si certifica)
1. contract de cesiune parti sociale - poate fi si sub semnatura privata
2. hotarare AGA
3. act constitutiv actualizat
4. cazier fiscal
5. extras CF
6. taxe de registru

Nu mi se pare mult 1000 lei daca suma include si toate taxele.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2007
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Sc cu asociat unic caprice caprice Buna dimineata , intr-o societate comerciala de tip srl cu un singur asociat, daca se schimba asociatul si adm care sunt una si aceeasi persoana, care sunt ... (vezi toată discuția)