avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare conditionata

la o pedeapsa de 5 ani.....adica 3 ani si 4 luni(la 8 luni anul de penitenciar).......dupa cat timp poate sa fie eliberat conditionat......nu are antecedente.....are comportament bun.....mai exact dupa cate luni poate fi liber?
multumesc , celor care-mi vor raspunde........
Cel mai recent răspuns: ZburleaFlorin , utilizator 08:44, 24 Iunie 2010
Dupa ce a executat cel putin doua treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depaseste 10 ani sau cel putin trei patrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este staruitor în munca, disciplinat si da dovezi temeinice de îndreptare, tinându-se seama si de antecedentele sale penale, poate fi liberat conditionat înainte de executarea în întregime a pedepsei.

În calculul fractiunilor de pedeapsa prevazute în alin. 1 se tine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. În acest caz însa, liberarea conditionata nu poate fi acordata înainte de executarea efectiva a cel putin jumatate din durata pedepsei când aceasta nu depaseste 10 ani si a cel putin doua treimi când pedeapsa este mai mare de 10 ani.

Când condamnatul executa mai multe pedepse cu închisoare care nu se contopesc, fractiunile de pedeapsa aratate în alin. 1 se socotesc în raport cu totalul pedepselor.

În aplicarea dispozitiilor alineatelor precedente se are în vedere durata pedepsei pe care o executa condamnatul.

trebuie sa fi executat o treime din pedeapsa....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza perioada de detentie in penitenciar? elenaelenad elenaelenad buna ziua.am si eu o intrebare:sotul meu a fost condamnat la 1 an si 10 luni pentru conducere cu permisul anulat.as vrea sa stiu cam la cat i se poate reduce ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata dupa cat timp? anabraila anabraila buna ziua. pentru o pedeapsa de 3 ani jumate pentru complicitate la evaziune fiscala dupa cat timp se poate libera conditionat?mentionez ca deja starea de ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata - conditii, dupa cat timp maria_87 maria_87 O persoana are de executata 3 ani si 6 luni pentru furt calificat poate sa beneficieze de o eliberare conditionata?(aceea in care ar trebui sa execute 1/3 din ... (vezi toată discuția)